Festivalului de Pricesne Mariane ,,Maică, Pururea Fecioară” ediția a XI-a

aug. 8, 2022 | Știri

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Petroniu, sub coordonarea Preacucernicilor Părinți Mihai-Adrian Dobocan, consilier cultural și Cristian-Vasile Iura, inspector pentru catehizare parohială în cadrul Episcopiei Sălajului, duminică 7 august 2022, a avut loc ediția a XI-a a Festivalului de pricesne mariane ,,Maică, Pururea Fecioară”, eveniment care se desfășoară an de an în colaborare cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, fiind găzduit de Mănăstirea ,,Sfânta Maria” Rus, Protopopiatul Jibou.

Festivalul a debutat cu slujirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii în sobor de 12  preoți cu diacon, sub protia Preacucernicului Părinte Cristian-Vasile Iura, inspector pentru catehizare parohială, în prezența unui număr mare de tineri și pelerini. Din soborul slujitor au mai făcut parte Preacucernicii Părinți:  Radu Barbor, coordonatorul Circumscripției Catehetice Cehu Silvaniei (Parohia Cehu Silvaniei), Claudiu Popiț, coordonatorul Circumscripției Catehetice Barcău (Parohia Preoteasa), Marius Pop, coordonatorul Circumscripției Șimleu Silvaniei, Alexandru Tiță (duhovnicul Mănăstirii Rus), Teodor Pop (Parohia Stîrciu), Marin Loloș (Parohia Zalha), Adrian Sîrb (Mănăstirea Bobota) și preoții pensionari Niculaie Revnic, Vasile Șomcutean, Emil Hosu și Romel Todoran.

După agapa oferită de către maica stareță Maria Magdalena Terheș pentru tinerii și pentru toți pelerinii aflați la mănăstire, Preacucernicul Părinte Cristian-Vasile Iura, a urat bun venit tuturor, deschizând, astfel, festivalul din acest an.

Cuvântul de binecuvântare, încurajare și prețuire al Preasfințitului Părinte Petroniu, a fost transmis de Preacucernicul Părinte Mihai-Adrian Dobocan, consilier cultural al Episcopiei Sălajului, care a evidențiat purtarea de grijă pe care chiriarhul nostru o are față de tinerii și credincioșii eparhiei noastre, asigurându-ne de rugăciunea și sprijinul permanent pe care îl vor avea mereu tinerii și credincioșii Preasfinției Sale.

În acest an au participat la Festivalul nostru un număr de 18 de grupuri și 17 de soliști (însumând 300 de tineri) din cele trei protopopiate ale Episcopiei Sălajului, dar și de la parohii din Episcopia Maramureșului și Sătmarului. Au interpretat pricesne grupurile de tineri de la Parohiile: Bocșa, Brîglez, Cehu Silvaniei, Cerîșa, Chieșd, Fântânele Rus, Gîlgău, Gâlgău Almașului, Jibou I, Lemniu,  Lipău (Episcopia Maramureșului și Sătmarului), Mănăstirea Bobota, Ortelec, Preoteasa, Rus, Stîrciu, Șimleu Silvaniei III, Zalha și următorii soliști: Iris Maria, Ioan Simion, Alexandra Nagy, Paula Tarța, Sabrina Szijarto, Dr. Ionel Iacob, Lavinia Chiș, Iustin Mitrașca, Daria Zaharia, Adina Blaga, Oana Turian, Raluca Petrean, Patricia Moldovan, Alexandra Costin, Larisa Goaga, Laura Gorgan și Mario Marian.

La final, din partea Preasfințitului Părinte Petroniu, fiecare grup, fiecare solist și toți cei implicați în desfășurarea bună a acestui eveniment au primit diplome și icoane.

,,O, Măicuță Sfântă”, a fost priceasna care a izvorât din inimile și sufletele tuturor celor prezenți, mulţumind Maicii Domnului pentru emoţiile și bucuriile trăite.

 

Pr. Cristian-Vasile Iura

Inspector pentru catehizare parohială

Mai multe

Binecuvântarea capelei mortuare din Parohia Motiș

Binecuvântarea capelei mortuare din Parohia Motiș

Duminică, 7 mai 2023, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Motiș, Protopopiatul Zalău. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi. La finalul slujbei,...

Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii la Mănăstirea Rus

Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii la Mănăstirea Rus

Vineri, 21 aprilie 2023, cu ocazia sărbătorii Izvorului Tămăduirii, Mănăstirea Rus, cunoscută în părțile locului și sub denumirea de Mănăstirea „Sfânta Maria - Rus”, s-a transformat într-o adevărată oază duhovnicească, la care au venit sute de credincioși, atât din...

A treia zi de Paști în Șimleu Silvaniei

A treia zi de Paști în Șimleu Silvaniei

Ca în fiecare an, în cea de-a treia zi a Sfintelor Paști, Preasfințitul Părinte Petroniu a făcut un popas duhovnicesc în mijlocul credincioșilor din orașul Șimleu Silvaniei. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Intrarea în biserică...

A doua zi de Paști în orașul Jibou

A doua zi de Paști în orașul Jibou

Luni, 17 aprilie 2023, în cea de-a doua zi de Paști, Preasfințitul Părinte Petroniu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din orașul Jibou. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Daniel” și „Sfântul...