Festivalului de Pricesne Mariane ,,Maică, Pururea Fecioară” ediția a XI-a

aug. 8, 2022 | Știri

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Petroniu, sub coordonarea Preacucernicilor Părinți Mihai-Adrian Dobocan, consilier cultural și Cristian-Vasile Iura, inspector pentru catehizare parohială în cadrul Episcopiei Sălajului, duminică 7 august 2022, a avut loc ediția a XI-a a Festivalului de pricesne mariane ,,Maică, Pururea Fecioară”, eveniment care se desfășoară an de an în colaborare cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, fiind găzduit de Mănăstirea ,,Sfânta Maria” Rus, Protopopiatul Jibou.

Festivalul a debutat cu slujirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii în sobor de 12  preoți cu diacon, sub protia Preacucernicului Părinte Cristian-Vasile Iura, inspector pentru catehizare parohială, în prezența unui număr mare de tineri și pelerini. Din soborul slujitor au mai făcut parte Preacucernicii Părinți:  Radu Barbor, coordonatorul Circumscripției Catehetice Cehu Silvaniei (Parohia Cehu Silvaniei), Claudiu Popiț, coordonatorul Circumscripției Catehetice Barcău (Parohia Preoteasa), Marius Pop, coordonatorul Circumscripției Șimleu Silvaniei, Alexandru Tiță (duhovnicul Mănăstirii Rus), Teodor Pop (Parohia Stîrciu), Marin Loloș (Parohia Zalha), Adrian Sîrb (Mănăstirea Bobota) și preoții pensionari Niculaie Revnic, Vasile Șomcutean, Emil Hosu și Romel Todoran.

După agapa oferită de către maica stareță Maria Magdalena Terheș pentru tinerii și pentru toți pelerinii aflați la mănăstire, Preacucernicul Părinte Cristian-Vasile Iura, a urat bun venit tuturor, deschizând, astfel, festivalul din acest an.

Cuvântul de binecuvântare, încurajare și prețuire al Preasfințitului Părinte Petroniu, a fost transmis de Preacucernicul Părinte Mihai-Adrian Dobocan, consilier cultural al Episcopiei Sălajului, care a evidențiat purtarea de grijă pe care chiriarhul nostru o are față de tinerii și credincioșii eparhiei noastre, asigurându-ne de rugăciunea și sprijinul permanent pe care îl vor avea mereu tinerii și credincioșii Preasfinției Sale.

În acest an au participat la Festivalul nostru un număr de 18 de grupuri și 17 de soliști (însumând 300 de tineri) din cele trei protopopiate ale Episcopiei Sălajului, dar și de la parohii din Episcopia Maramureșului și Sătmarului. Au interpretat pricesne grupurile de tineri de la Parohiile: Bocșa, Brîglez, Cehu Silvaniei, Cerîșa, Chieșd, Fântânele Rus, Gîlgău, Gâlgău Almașului, Jibou I, Lemniu,  Lipău (Episcopia Maramureșului și Sătmarului), Mănăstirea Bobota, Ortelec, Preoteasa, Rus, Stîrciu, Șimleu Silvaniei III, Zalha și următorii soliști: Iris Maria, Ioan Simion, Alexandra Nagy, Paula Tarța, Sabrina Szijarto, Dr. Ionel Iacob, Lavinia Chiș, Iustin Mitrașca, Daria Zaharia, Adina Blaga, Oana Turian, Raluca Petrean, Patricia Moldovan, Alexandra Costin, Larisa Goaga, Laura Gorgan și Mario Marian.

La final, din partea Preasfințitului Părinte Petroniu, fiecare grup, fiecare solist și toți cei implicați în desfășurarea bună a acestui eveniment au primit diplome și icoane.

,,O, Măicuță Sfântă”, a fost priceasna care a izvorât din inimile și sufletele tuturor celor prezenți, mulţumind Maicii Domnului pentru emoţiile și bucuriile trăite.

 

Pr. Cristian-Vasile Iura

Inspector pentru catehizare parohială

Mai multe

Zi de sărbătoare în Parohia ,,Sfânta Treime” din Zalău

Zi de sărbătoare în Parohia ,,Sfânta Treime” din Zalău

Duminică, 10 martie 2024, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfânta Treime” din Zalău, unde a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi. Cu ocazia acestui eveniment deosebit, au participat...

Prezență Arhierească în Parohia Ortelec

Prezență Arhierească în Parohia Ortelec

Duminică, 3 martie 2024, Preasfinţitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul zălăuan Ortelec, Protopopiatul Zalău, unde a săvârşit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi și diaconi. În...

Liturghie Arhierească în Parohia Crișeni

Liturghie Arhierească în Parohia Crișeni

Duminică, 4 februarie 2024, credincioșii Parohiei Crișeni au îmbrăcat straie de sărbătoare. În această zi binecuvântată de Dumnezeu, Sfânta Liturghie a fost săvârșită în noua biserică a parohiei de Preasfințitul Părinte Petroniu, împreună cu un sobor de preoți și...