Concertul de Pricesne ,,O, MĂICUȚĂ SFÂNTĂ”

sept. 13, 2021 | Activitatea Ierarhului

În seara zilei de duminică, 12 septembrie 2021, în Catedrala Episcopală ,,Înălțarea Domnului” din Zalău, a avut loc concertul de pricesne ,,O, MĂICUȚĂ SFÂNTĂ”, organizat de sectorul cultural al Episcopiei Sălajului, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Petroniu și a unui număr mare de preoți, tineri și credincioși.

Concertul a debutat cu o sfântă rugăciune și binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Petroniu, după care, Preacucernicul Părinte Mihai-Adrian Dobocan, consilierul cultural al Episcopiei Sălajului, a adresat tuturor celor prezenți un cuvânt de bun venit, arătând faptul că, acest concert, este ,,o jertfă de mulțumire Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Mântuitorului Iisus Hristos și un dar, tuturor celor ce sunt prezenți la acest eveniment”.

De asemenea, părintele consilier, a mulțumit Preasfințitului Părinte Petroniu și tinerilor soliști, pentru implicarea în desfășurarea acestui eveniment și a apreciat în mod deosebit, apropierea tinerilor de biserică ,,apreciem în mod deosebit, apropierea tinerilor interpreți de biserica strămoșească și de moștenirea cultural-religioasă lăsată de înaintașii noștri, adică frumoasele noastre pricesne, pe care le vom asculta în această seară binecuvântată.  Este o altfel de delectare a sufletelor noastre, prin unirea melodiilor frumoase și a vocilor deosebite, cu versurile izvorâte din inimile arse de dorul după Dumnezeu”.

Cei 10 interpereți care au încântat auditoriul cu pricesne închinate Maicii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, fac parte din tinerii talentați ai județului nostru, tineri, care au câștigat numeroase premii la concursurile de muzică și folclor din țara noastră, aceștia fiind prezentați de către Patricia Maria Maghiar, o tânără talentată, pasionată de istorie, elevă în clasa a XII-a la Liceul ,,Ion Agarbiceanu” din orașul Jibou, membră a Ligii tinerilor ortodocși din localitate, prezentatoare a mai multor concerte și festivaluri din județul nostru.

Soliștii prezenți la acest eveniment sunt: Alice Ghile, Denisa Pop, Alexandra Antal, Denisa Mirișan, Andreea Mirișan, Denisa Minodora Rolnic, Georgiana Marinescu, David Chirilă, Marc Mitrașca și Iustin Mitrașca.

La finalul concertului, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a adresat un bogat și frumos cuvânt, tuturor participanților, prezentând icoana Maicii Domnului, Protectoarea Zalăului, deoarece în urmă cu 10 ani, în data de 11 septembrie, Maica Domnului a fost declarată ocrotitoarea municipiului Zalău.

Încheierea acestui minunat eveniment a revenit Preacucernicului Părinte Cristian-Vasile Iura, inspectorul pentru catehizare parohială al Episcopiei Sălajului, care a mulțumit Preasfințitului Părinte Petroniu pentru prezență, binecuvântare și frumosul cuvânt sădit în sufletele tuturor, tinerilor soliști și tinerei prezentatoare, pentru rugăciunile adresate Mântuitorului și Maicii Domnului prin cântul pricesnelor și tuturor celor implicați și prezenți la acest concert.

De asemenea, toți s-au bucurat și i-au urat chiriarhului lor, sănătate, putere de muncă, să ne păstorească mulți, fericiți și binecuvântați ani, astăzi, când se împlinesc 21 de ani de la alegerea de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a Preasfințitului Părinte Petroniu în demnitatea de episcop.

Fiecare solist a primit câte un dar din partea Preasfințitului Părinte Petroniu.

 

Mai multe

Prezență Arhierească în Parohia Ortelec

Prezență Arhierească în Parohia Ortelec

Duminică, 3 martie 2024, Preasfinţitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul zălăuan Ortelec, Protopopiatul Zalău, unde a săvârşit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi și diaconi. În...

Liturghie Arhierească în Parohia Crișeni

Liturghie Arhierească în Parohia Crișeni

Duminică, 4 februarie 2024, credincioșii Parohiei Crișeni au îmbrăcat straie de sărbătoare. În această zi binecuvântată de Dumnezeu, Sfânta Liturghie a fost săvârșită în noua biserică a parohiei de Preasfințitul Părinte Petroniu, împreună cu un sobor de preoți și...

Hramul paraclisului Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău

Hramul paraclisului Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău

Marți, 30 ianuarie 2024, paraclisul Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău și-a prăznuit ocrotitorii, pe Sfinții Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul și Ioan Gură de Aur. Cu acest prilej, elevii și cadrele didactice din cadrul acestei...