Proiectulul catehetic „NOI UMBLĂM A COLINDA”, la a IV-a ediție

dec. 8, 2019 | Știri

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Petroniu, sub coordonarea Preacucernicului Părinte Silviu Boha, inspector pentru catehizare parohială și a Preacucernicului Părinte Radu Barbor, coordonator pentru catehizare al Circumscripţiei catehetice Cehu Silvaniei, duminică 8 decembrie 2019, la biserica din Parohia Nadiș, s-a finalizat a patra ediție a proiectului „NOI UMBLĂM A COLINDA”.
Proiectul s-a derulat pe parcursul lunilor noiembrie-decembrie 2019, având ca scop păstrarea şi transmiterea tradiţiilor creştine strămoşeşti prin colinde, dar și cunoaşterea evenimentelor legate de Praznicul Naşterii Domnului Iisus Hristos.
După oficierea slujbei de Te-deum săvârșită de către preoții implicați în proiect, părintele inspector Silviu Boha a transmis binecuvântarea Preasfințitului Petroniu pentru acest eveniment și a făcut prezentarea succintă a proiectului, apoi cei 130 copii au prezentat în fața unei biserici pline un frumos concert de colinde, prezentat de către părintele Radu Barbor, coordonatorul Circumscripţiei catehetice Cehu Silvaniei.
Au colindat copiii de la grupele de cateheză din parohiile: Cehu Silvaniei – preot Barbor Radu; Crișeni – preot Boha Silviu; Gârcei – preot Vlaicu Andrei; Mineu – preot Ardelean Florin; Motiș – preot Druță Gheorghe și Uilecan Răzvan; Bulgari – preot Nechita Emil; Dobrin – preot Gaga Ioan, iar în încheierea programului copiii din parohia Nadiș – preot Mihăilă Alexandru și Ionuț Fălăuș .
La final Preacucernicul Părinte Silviu Boha, a felicitat pe preoții, profesorii și copii implicați în proiect și a accentuat faptul că Episopia Sălajului este preocupată permanent de educația tinerilor și copiilor. Părintele paroh al Parohiei Nadiș, preotul Alexandru Mihăilă a mulțumit tuturor pentru momentele deosebite trăite împreună și a răsplătit cu daruri pe toți copiii implicați în proiect.

Autor: Pr. Radu Barbor, Coordonator al Circumscripției catehetice Cehu Silvaniei,

Mai multe

Zi de sărbătoare în Parohia ,,Sfânta Treime” din Zalău

Zi de sărbătoare în Parohia ,,Sfânta Treime” din Zalău

Duminică, 10 martie 2024, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfânta Treime” din Zalău, unde a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi. Cu ocazia acestui eveniment deosebit, au participat...

Prezență Arhierească în Parohia Ortelec

Prezență Arhierească în Parohia Ortelec

Duminică, 3 martie 2024, Preasfinţitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul zălăuan Ortelec, Protopopiatul Zalău, unde a săvârşit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi și diaconi. În...

Liturghie Arhierească în Parohia Crișeni

Liturghie Arhierească în Parohia Crișeni

Duminică, 4 februarie 2024, credincioșii Parohiei Crișeni au îmbrăcat straie de sărbătoare. În această zi binecuvântată de Dumnezeu, Sfânta Liturghie a fost săvârșită în noua biserică a parohiei de Preasfințitul Părinte Petroniu, împreună cu un sobor de preoți și...