Ca în fiecare an, în cea de-a treia zi a Sfintelor Paști, Preasfințitul Părinte Petroniu a făcut un popas duhovnicesc în mijlocul credincioșilor din orașul Șimleu Silvaniei. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, între care s-au numărat și Preacucernicul Părinte Mihai Dobocan, consilierul cultural al Episcopiei Sălajului, Preacucernicul Părinte Arhid. Ionică Torcoș, secretarul eparhial al Episcopiei Sălajului și Preacucernicul Părinte Dan Haiduc, protopopul Șimleului Silvaniei.
La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Petroniu a hirotesit întru iconom stavrofor pe Părintele Florian-Cosmin Porcar, preot misionar al Protopopiatului Șimleu Silvaniei și inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, în semn de apreciere a eforturilor și a activității rodnice desfășurate de către acesta în ogorul Domnului.
În continuare, Preasfinția Sa a oferit domnului Gavrilă Ghile, membru al Adunării Naționale Bisericești și al Adunării Eparhiale a Episcopiei Sălajului, Crucea Sălăjană pentru mireni, în semn de apreciere pentru ajutorul acordat Sfintei Biserici.
De asemenea, Preasfințitul Părinte Petroniu a binecuvântat sfintele cruci care vor fi așezate pe altarul de vară, situat în proximitatea lăcașului de cult, precum și un candelabru care va fi montat în altarul bisericii.
Totodată, după rostirea cuvântului de învățătură de către Preasfinția Sa, Preacucernicul Părinte Dan Haiduc, protopopul Șimleului Silvaniei, a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezență și pentru cuvântul de învățătură, pe care l-a pus la sufletele celor prezenți.
Sub coordonarea Preacucernicului Părinte paroh Vasile Boșca, Parohia „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” desfășoară o bogată activitate social-filantropică, majoritatea acestor activități desfășurându-se în Complexul social al parohiei.
În anul 2015, în imediata vecinătate a lăcașului de cult a fost inaugurat noul Centru Social Multifuncțional „Filantropia”, construit prin accesarea fondurilor europene, centru care a fost proiectat să asigure asistență unui număr de aproximativ 70 de persoane, copii și tineri, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. Astfel, se încearcă crearea unui mediu adecvat pentru activități de învățare, consiliere educațională, recreere, socializare și odihnă, oferindu-se, totodată, sprijin în efectuarea temelor și asimilarea tehnicilor de învățare cognitivă, precum și servicii de evaluare și consiliere socială și psihologică pentru copil și familie.
În vederea asigurării hranei pentru beneficiarii acestui Centru, cantina socială a parohiei, cu o capacitate de 100 de locuri, a fost modernizată prin aceeași linie de finanțare și dotată cu mobilier specific pentru activităţile de pregătire şi servire a mesei calde. În prezent, există 65 de asistați sociali care servesc masa în cadrul cantinei sociale.