„Familia este biserica de acasă” Sfântul Ioan Gură de Aur

 

Duminica Sfintelor Femei Mironosițe a prilejuit o zi de aleasă bucurie și trăire duhovnicească, în Parohia Ortodoxă Română Zalău – Ortelec, în primul rând prin Sfânta Liturghie euharistică, care a adunat în jurul potirului hristic sute de persoane, bătrâni, tineri și copilași deopotrivă.

După Sfânta Liturghie comunitatea de credincioși, adunată în cele două biserici ale Parohiei, a fost invitată la o agapa creștină în parcul din curtea bisericii noi.

Evenimentul parohial dedicat ,, Zilei Familiei Creştine’’, aflat la prima ediție, a reunit peste 300 de persoane care s-au bucurat de darurile gastronomice pregătite cu mult drag de către bucătarii noștri, prăjituri și multe dulciuri pregătite de doamnele comunității, muzică ambientală de calitate potrivită cu locul și împrejurarea în care ne aflăm, jocuri de socializare frumoase pentru tineri și multe provocări ludice pentru copilașii prezenți.

Toate aceste activități social-culturale și educaționale au ca și scop consolidarea și promovarea ,,Familiei Creştine’’ cu toate darurile ei, care este celula de bază a societății, cât și conștientizarea comunității noastre că Biserica este înainte de toate ,,o mare şi frumoasă familie adunată în jurul potirului euharistic’’.

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată pentru prima data de Organizația Generală a Națiunilor Unite în anul 1993, pregătind prima sărbătorire a ei în 15 mai 1994, an declarat „An Internațional al Familiei”, iar de atunci data de 15 mai a rămas fixată ca dată de sărbătorire al acestui tezaur viu al umanității.

La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române.

Tot ce avem mai frumos şi mai scump, tot ce reprezintă dor, căldură, dragoste, emoţie şi nostalgie am putea cuprinde în acest însemnat cuvânt care este ,,Familia!’’