Festivalul de Pricesne Mariane ,,Maică, Pururea Fecioară” ediția a XIII-a

aug. 9, 2023 | Știri

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Petroniu, sub coordonarea Preacucernicilor Părinți Mihai Dobocan, consilier cultural și Sergiu-Ioan Gaga, inspector pentru catehizare parohială în cadrul Episcopiei Sălajului, duminică  6 august 2023, a avut loc ediția a XIII-a a Festivalului de pricesne mariane ,,Maică, Pururea Fecioară”, eveniment care se desfășoară an de an în colaborare cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, fiind găzduit de Mănăstirea ,,Sfânta Maria” Rus, Protopopiatul Jibou.

 

Festivalul a debutat cu slujirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii în sobor de 9 preoți cu diacon, sub protia Preacucernicului Părinte Sergiu-Ioan Gaga, inspector pentru catehizare parohială, în prezența unui număr mare de tineri și pelerini. Din soborul slujitor au mai făcut parte Preacucernicii Părinți:  Radu Barbor, coordonatorul Circumscripției Catehetice Zalau,Daniel Babos coordonatorul Circumscripției Catehetice Jibou, Ionut Stirb coordonatorul Circumscripției Catehetice Valea Agrijului , Alexandru Tiță (duhovnicul Mănăstirii Rus), Silviu Pop (Parohia Bobota), Ionut Muntean (Parohia Cuceu), Adrian Sîrb (Mănăstirea Bobota).

 

După agapa oferită de către maica stareță Maria Magdalena Terheș pentru tinerii și pentru toți pelerinii aflați la mănăstire, Preacucernicul Părinte Sergiu-Ioan Gaga,, a urat bun venit tuturor, deschizând, astfel, festivalul din acest an.

 

 

În acest an au participat la Festivalul nostru un număr de 19 de grupuri și 27 de soliști (însumând 350 de tineri) din cele trei protopopiate ale Episcopiei Sălajului, dar și de la parohii din Episcopia Maramureșului și Sătmarului. Au interpretat pricesne grupurile de tineri de la Parohiile: Bobota, Brîglez,  Fântânele Rus, Gîlgău, Gâlgău Almașului, Jibou I,Jibou II, Lemniu,  Lipău (Episcopia Maramureșului și Sătmarului), Mănăstirea Bobota, Parohia Sfântul Ioan Botezătorul Zalău, Parohia Sfântul Ștefan Zalău , Halmăsd, Treznea,  Buzaș, Băbeni, Bălan, Cristolt, Cuceu,  și următorii soliști: Iris Maria, Ioan Simion, Alexandra Nagy, Paula Tarța, Patricia Moldovan, Alexandra Costin, Larisa Goaga, Laura Gorgan, Mario Marian, Sara Sârb, Buhus Mădălina,Natalia Lipovan, Văscan Angela, Diana Ardelean, Antonia Roman, Antonia Lupou, Andra Avram, Antonia Șulumete ,Daria Contis, Alexandru Sav, Denisa Cristea, Narcisa Mureșan, Diana Costina, Alina Ghereș, .

La final, din partea Preasfințitului Părinte Petroniu, fiecare participant și toți cei implicați în desfășurarea bună a acestui eveniment au primit diplome și icoane.

,Am venit , Măicuță ”, a fost priceasna care a izvorât din inimile și sufletele tuturor celor prezenți, mulţumind Maicii Domnului pentru emoţiile și bucuriile trăite.

Pr. Ioan-Sergiu Gaga

Inspector pentru catehizare parohială

 

Inspector pentru catehizare parohială

Mai multe

Binecuvântarea sediului Protopopiatului Ortodox Român din Jibou

Binecuvântarea sediului Protopopiatului Ortodox Român din Jibou

Duminică, 14 aprilie 2024, Preasfinţitul Părinte Petroniu a oficiat o slujbă de binecuvântare la sediul Protopopiatului Ortodox Român din Jibou, în urma lucrărilor de modernizare efectuate asupra acestuia. Piatra de temelie a sediului a fost sfințită în data de 24...

Slujire Arhierească la Mănăstirea Bălan

Slujire Arhierească la Mănăstirea Bălan

Duminică, 14 aprilie 2024, Preasfinţitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul obștii Mănăstirii Bălan, unde a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi, care, an de an, vin la sfânta mănăstire,...

Liturghie Arhierească în Parohia Marca

Liturghie Arhierească în Parohia Marca

Duminică, 7 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Marca, Protopopiatul Șimleu Silvaniei. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi. La finalul...