Marșul pentru viață 2023 în Episcopia Sălajului

mart. 27, 2023 | Fără categorie, Știri

În zilele de 24, 25 și 26 martie 2023, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului,  a avut loc în Șimleul Silvaniei, Zalău, Jibou și Cehu Silvaniei, Marșul pentru viață 2023 – Viitorul este Pro – Viaţă, manifestare ajunsă la cea de-a XIII-a ediție în România și care se desfășoară cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Cei aproximativ 1000 de participați la acest eveniment: copii, adulți, elevi sau bătrâni, au dat mărturie asupra valorii vieții umane ca dar al Lui Dumnezeu și în aceași timp s-au făcut apărători ai copiilor nenăscuți ce nu au glas și nu pot a se apăra singuri, arătând că sunt preocupați să ofere tot suportul mamelor aflate în criză de sarcină, pentru ca acestea să ia decizii în favoarea ocrotirii vieții zămislite în pântecele lor.

Desfășurându-se pe traseele consacrate în anii precedenți, evenimentul a fost organizat în acest an de protoieriile Șimleu Silvaniei și Jibou pentru cele două orașe, de Protopopiatul Ortodox Zalău și cel greco-catolic în Municipiul Zalău și ca o premieră, pentru acest tip de manifestări, de Parohia Cehu Silvaniei și Asociația Filantropia Porolissum în orașul Cehu Silvaniei.

Pr. Claudiu Nechita

Mai multe

Binecuvântarea capelei mortuare din Parohia Plesca

Binecuvântarea capelei mortuare din Parohia Plesca

Duminică, 19 noiembrie 2023, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Plesca, Protopopiatul Șimleu Silvaniei. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi. În cadrul...

Resfințirea bisericii din Parohia Dolheni

Resfințirea bisericii din Parohia Dolheni

Duminică, 5 noiembrie 2023, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Dolheni, Protopopiatul Jibou, pentru a binecuvânta lucrările efectuate la lăcașul de cult. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a oficiat și slujba de reîntemeiere a...