Proiect catehetic „Sosit-a Praznicul iară”, Ediția a XI-a

dec. 10, 2022 | Știri

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Petroniu, sub coordonarea Preacucernicului Părinte Cristian-Vasile Iura, inspector pentru catehizare parohială și îndrumați de către Preacucernicul Părinte Daniel-Nelu Baboș, coordonator al Circumscripției catehetice Jibou, în Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” Jibou, s-a finalizat, sâmbătă, 10 decembrie 2022, ediţia a XI-a a proiectului catehetic „Sosit-a Praznicul iară”.
După slujba de Te-Deum, săvârșită de către un sobor de preoți în frunte cu Preacucernicul Părinte Protopop Dan Dregan, protoiereul Jiboului, Preacucernicul Părinte Daniel-Nelu Baboș, coordonatorul Circumscripției catehetice Jibou a făcut prezentarea succintă a proiectului catehetic, apoi a prezentat grupurile de colindători.

Mesajul de binecuvântare, încurajare și susținere a Preasfințitului Părinte Petroniu a fost transmis de către Preacucernicul Părinte Cristian-Vasile Iura, inspector pentru catehizare parohială în Episcopia Sălajului, care a evidențiat purtarea de grijă pe care Preasfințitul o are față de copiii și tinerii eparhiei.
Au participat în acest an 11 grupuri de colindători (160 de copii și tineri) după cum urmează: Parohia Aluniş – coordonator Pr. Cristian-Vasile Iura, Parohia Băbeni – coordonator Pr. Ioan Botiș, Parohia Bălan – coordonator Pr. Vasile Trifan, Parohia Bezded – coordonator Pr. Ioan Mureșan, Parohia Cheud – coordonator Pr. Paulin Ianc, Parohia Cristolț – coordonator Pr. Sabin Lucian Gabriel Chiș, Parohia Cristolţel – coordonator Pr. Ionuţ Papiţă, Parohia Cuceu – coordonator Pr. Andrei-Ionuț Muntean, Parohia Gâlgău Almașului – coordonator Pr. Cristian Oancea și prof. Andrei Fărcaș, Parohia ,,Adormirea Maicii Domnuluiˮ Jibou – coordonator Pr. Daniel-Nelu Baboș și Parohia Surduc – coordonator Pr. Alin-Aurel Butaș și prof. Maria Magdalena Sima. De asemenea două soliste, Narcisa Mureşan şi Pop Nectaria, au încântat auditoriul cu frumoasele lor colinde.
La final, Preacucernicul Părinte Cristian-Vasile Iura a adresat un cuvânt de mulțumire celor prezenți, apoi împreună au colindat colindul „Trei păstori se întâlnirăˮ. Toți au fost răsplătiți cu daruri de către gazede.

 

Inspector pentru catehizare parohială,
Pr. Cristian-Vasile Iura

Mai multe

Binecuvântarea sediului Protopopiatului Ortodox Român din Jibou

Binecuvântarea sediului Protopopiatului Ortodox Român din Jibou

Duminică, 14 aprilie 2024, Preasfinţitul Părinte Petroniu a oficiat o slujbă de binecuvântare la sediul Protopopiatului Ortodox Român din Jibou, în urma lucrărilor de modernizare efectuate asupra acestuia. Piatra de temelie a sediului a fost sfințită în data de 24...

Slujire Arhierească la Mănăstirea Bălan

Slujire Arhierească la Mănăstirea Bălan

Duminică, 14 aprilie 2024, Preasfinţitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul obștii Mănăstirii Bălan, unde a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi, care, an de an, vin la sfânta mănăstire,...

Liturghie Arhierească în Parohia Marca

Liturghie Arhierească în Parohia Marca

Duminică, 7 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Marca, Protopopiatul Șimleu Silvaniei. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi. La finalul...