CONSFĂTUIREA JUDEȚEANĂ A PROFESORILOR DE RELIGIE DIN EPISCOPIA SĂLAJULUI

sept. 27, 2022 | Știri

În data de 22.09.2022, începând cu ora 15.00, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului a avut loc consfătuirea profesorilor de religie din judeţul Sălaj.

Activitatea a început cu un Te-Deum la Biserica ,,Sfântul Ștefan” din Zalău, după care s-a oficiat o slujbă de parastas în memoria profesorilor de Religie care s-au mutat la cele veșnice.

La eveniment au participat alături de profesorii de religie din judeţul Sălaj: Pr. Consilier Dobocan Mihai, pr. Arhidiacon Torcoș Ioan – secretar eparhial, inspector școlar prof. Mioara Gudea – inspector de specialitate IȘJ Sălaj, pr. Călin Ciurbe, directorul Liceului Ortodox și directorii Liceului cu Program Sportiv ,,Avram Iancu” din Zalău.

În deschiderea evenimentului, Pr. Consilier Dobocan Mihai a transmis celor prezenţi un mesaj de binecuvântare din partea Preasfințitului Petroniu, Episcopul Sălajului. În continuare, au fost făcute mai multe comunicări din partea Sectorului de Învăţământ privind Legea Educaţiei, acordarea avizului de cult, implicarea cadrelor didactice în activităţi extraşcolare şi parteneriatele Școală-Biserică.

Doamna prof. Mioara Gudea, inspector de specialitate IȘJ Sălaj, a prezentat profesorilor de religie prezenți la activitate, noutățile anului școlar 2022-2023 privind: asigurarea aplicării corecte a legislației în vigoare pentru disciplina Religie și instruirea cu privire la aplicarea noilor repere metodologice la clasa a X-a; priorități ale educației pentru anul școlar 2022-2023; cadrul normativ privind organizarea procesului de învățământ în anul școlar 2022-2023; modificarea/adaptarea/elaborarea de regulamente-specifice și precizări privind olimpiadele și concursurile școlare în anul școlar 2022-2023; activitățile metodice pentru anul școlar-2022-2023; discuții pe baza noului ROFUIP privind notarea elevilor și noua structură a anului școlar 2022-2023.

În încheiere, doamna inspector Mioara Gudea a vorbit despre importanța orei de religie în școală  –  ,,ORA DE RELIGIE DESCHIDE CERUL ȘI ÎNNOBILEAZĂ PREZENTUL” – subliniind importanţa rolului pe care îl au profesorii de religie în unităţile de învăţământ şi în comunitate.

Inspector școlar,

Prof. Mioara Gudea

Mai multe

Binecuvântarea casei parohiale din Parohia Cuzăplac

Binecuvântarea casei parohiale din Parohia Cuzăplac

Duminică, 19 martie 2023, Preasfinţitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Cuzăplac, Protopopiatul Zalău, unde a săvârşit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi și arhidiaconi. De asemenea, Preasfinția Sa a hirotesit întru...

Slujbă de reîntemeiere a Sfintei Mese în localitatea Șasa

Slujbă de reîntemeiere a Sfintei Mese în localitatea Șasa

Duminică, 5 martie 2023, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din localitatea Șasa, filie a Parohiei Dolheni, din Protopopiatul Jibou. Cu ocazia acestui eveniment deosebit, Preasfinția Sa a oficiat slujba de reîntemeiere a Sfintei Mese,...

Prezență Arhierească în Parohia Bobota

Prezență Arhierească în Parohia Bobota

Duminică, 5 februarie 2023, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Bobota, Protopopiatul Șimleu Silvaniei. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut...

Hramul paraclisului Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău

Hramul paraclisului Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău

Luni, 30 ianuarie 2023, paraclisul Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău și-a prăznuit ocrotitorii, pe Sfinții Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul și Ioan Gură de Aur. Cu acest prilej, elevii și cadrele didactice din cadrul acestei...