CONSFĂTUIREA JUDEȚEANĂ A PROFESORILOR DE RELIGIE DIN EPISCOPIA SĂLAJULUI

sept. 27, 2022 | Știri

În data de 22.09.2022, începând cu ora 15.00, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului a avut loc consfătuirea profesorilor de religie din judeţul Sălaj.

Activitatea a început cu un Te-Deum la Biserica ,,Sfântul Ștefan” din Zalău, după care s-a oficiat o slujbă de parastas în memoria profesorilor de Religie care s-au mutat la cele veșnice.

La eveniment au participat alături de profesorii de religie din judeţul Sălaj: Pr. Consilier Dobocan Mihai, pr. Arhidiacon Torcoș Ioan – secretar eparhial, inspector școlar prof. Mioara Gudea – inspector de specialitate IȘJ Sălaj, pr. Călin Ciurbe, directorul Liceului Ortodox și directorii Liceului cu Program Sportiv ,,Avram Iancu” din Zalău.

În deschiderea evenimentului, Pr. Consilier Dobocan Mihai a transmis celor prezenţi un mesaj de binecuvântare din partea Preasfințitului Petroniu, Episcopul Sălajului. În continuare, au fost făcute mai multe comunicări din partea Sectorului de Învăţământ privind Legea Educaţiei, acordarea avizului de cult, implicarea cadrelor didactice în activităţi extraşcolare şi parteneriatele Școală-Biserică.

Doamna prof. Mioara Gudea, inspector de specialitate IȘJ Sălaj, a prezentat profesorilor de religie prezenți la activitate, noutățile anului școlar 2022-2023 privind: asigurarea aplicării corecte a legislației în vigoare pentru disciplina Religie și instruirea cu privire la aplicarea noilor repere metodologice la clasa a X-a; priorități ale educației pentru anul școlar 2022-2023; cadrul normativ privind organizarea procesului de învățământ în anul școlar 2022-2023; modificarea/adaptarea/elaborarea de regulamente-specifice și precizări privind olimpiadele și concursurile școlare în anul școlar 2022-2023; activitățile metodice pentru anul școlar-2022-2023; discuții pe baza noului ROFUIP privind notarea elevilor și noua structură a anului școlar 2022-2023.

În încheiere, doamna inspector Mioara Gudea a vorbit despre importanța orei de religie în școală  –  ,,ORA DE RELIGIE DESCHIDE CERUL ȘI ÎNNOBILEAZĂ PREZENTUL” – subliniind importanţa rolului pe care îl au profesorii de religie în unităţile de învăţământ şi în comunitate.

Inspector școlar,

Prof. Mioara Gudea

Mai multe

Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” la Zalău

Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” la Zalău

În seara zilei de 6 decembrie 2022, la biserica „Sfântul Apostol Toma” și „Sfântul Ierarh Nicolae” din Zalău, a avut loc un regal de colinde, susținut de Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului. Cu acest prilej, la concert, alături de Preasfințitul Părinte...

Hramul Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău

Hramul Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău

Marți, 6 decembrie 2022, Liceul Ortodox din Zalău și-a prăznuit ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Nicolae. Cu acest prilej, elevii și cadrele didactice din cadrul acestei școli au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Petroniu, care a săvârșit...