Festivalului de Pricesne Mariane ,,Maică, Pururea Fecioară” ediția a X-a

aug. 9, 2021 | Știri

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Petroniu, sub coordonarea Preacucernicilor Părinți Mihai-Adrian Dobocan, consilier cultural și Cristian-Vasile Iura, inspector pentru catehizare parohială în cadrul Episcopiei Sălajului, duminică 8 august 2021, a avut loc ediția a X-a a Festivalului de pricesne mariane ,,Maică, Pururea Fecioară”, eveniment care se desfășoară an de an în colaborare cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, fiind găzduit de Mănăstirea ,,Sfânta Maria” Rus, Protopopiatul Jibou.

Festivalul a debutat cu slujirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii în sobor de preoți, sub protia Preacucernicului Părinte Cristian-Vasile Iura, inspector pentru catehizare parohială, în prezența unui număr mare de tineri și pelerini. Din soborul slujitor au mai făcut parte Preacucernicii Părinți: Andrei-Ștefan Urs, secretarul Protopopiatului Zalău și coordonatorul Circumscripției Catehetice Zalău (Parohia Hereclean), Radu Barbor, coordonatorul Circumscripției Catehetice Cehu Silvaniei (Parohia Cehu Silvaniei), Claudiu Popiț, coordonatorul Circumscripției Catehetice Barcău (Parohia Preoteasa), Alexandru Tiță (duhovnicul Mănăstirii Rus), Doru-Vasile Gărboan (Parohia Ortelec), Ciprian Sabou (Parohia Plopiș), Răzvan-Adrian Mîndruț (Parohia Hurez) și preoții pensionari Niculaie Revnic și Vasile Șomcutean.

După agapa oferită de către maica stareță Maria Magdalena Terheș pentru tinerii și pentru toți pelerinii aflați la mănăstire, tânăra prezentatoare Patricia Maghiar de la Organizația tinerilor din Jibou, a urat bun venit tuturor, deschizând, astfel, festivalul din acest an.

Cuvântul de binecuvântare, încurajare și prețuire al Preasfințitului Părinte Petroniu, a fost transmis de Preacucernicul Părinte Mihai-Adrian Dobocan, consilier cultural al Episcopiei Sălajului, care a evidențiat purtarea de grijă pe care chiriarhul nostru o are față de tinerii și credincioșii eparhiei noastre, asigurându-ne de rugăciunea și sprijinul permanent pe care îl vor avea mereu tinerii și credincioșii Preasfinției Sale.

În acest an au participat la Festivalul nostru un număr de 20 de grupuri și 22 de soliști (însumând 400 de tineri) din cele trei protopopiate ale Episcopiei Sălajului, dar și de la parohii din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului și Episcopia Maramureșului și Sătmarului. Au interpretat pricesne grupurile de tineri de la Parohiile: Cehu Silvaniei, Crișeni, Hereclean, Ortelec, Treznea, Hurez, Ip, Plopiș, Preoteasa, Șimleu Silvaniei III, CSSPAH –Centrul de servicii sociale pentru persoane adulte cu handicap Crasna, Aluniș, Brâglez, Cuceu, Fântânele Rus, Gâlgău, Gâlgău Almașului, Jibou I, Lemniu, Lipău (Episcopia Maramureșului și Sătmarului) și următorii soliști: Iris Maria, Ioan Simion, Alexandra Nagy, Darius Câmpean, Marin și Petra Maria Grad, Dr. Ionel Iacob, Iustin Mitrașca, David Chirilă, Narcisa Mureșan, Denisa Mirișan, Andreea Mirișan, Mara Micle, Nicoleta Iacob, Andreea Roman, Alexandru Sav, Denisa Prunean, Antonia Ghiman, Cosmina Ghiman, Emima Merca, Patricia Moldovan Carla Cozma.

La final, din partea Preasfințitului Părinte Petroniu, fiecare grup, fiecare solist și toți cei implicați în desfășurarea bună a acestui eveniment au primit diplome și icoane.

,,O, Măicuță Sfântă”, a fost priceasna care a izvorât din inimile și sufletele tuturor celor prezenți, mulţumind Maicii Domnului pentru emoţiile și bucuriile trăite.

 

Pr. Cristian-Vasile Iura

Inspector pentru catehizare parohială

Mai multe

Prezență Arhierească în Parohia Bobota

Prezență Arhierească în Parohia Bobota

Duminică, 5 februarie 2023, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Bobota, Protopopiatul Șimleu Silvaniei. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut...

Hramul paraclisului Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău

Hramul paraclisului Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău

Luni, 30 ianuarie 2023, paraclisul Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău și-a prăznuit ocrotitorii, pe Sfinții Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul și Ioan Gură de Aur. Cu acest prilej, elevii și cadrele didactice din cadrul acestei...

Zi de bilanț în Episcopia Sălajului

Zi de bilanț în Episcopia Sălajului

Duminică, 29 ianuarie 2023, la Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău s-au desfășurat lucrările ședințelor Consiliului Eparhial și Adunării Eparhiale din Episcopia Sălajului. Cu acest prilej, ziua a debutat cu Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Părinte...

Binecuvântarea sediului Protopopiatului Ortodox Român din Zalău

Binecuvântarea sediului Protopopiatului Ortodox Român din Zalău

Joi, 26 ianuarie 2023, Preasfinţitul Părinte Petroniu a oficiat o slujbă de binecuvântare la sediul Protopopiatului Ortodox Român din Zalău, în urma lucrărilor de modernizare efectuate asupra acestuia. La acest eveniment au participat membrii Permanenței Consiliului...