Programul „Sf Zotic”. Episcopia Sălajului oferă sprijin și consiliere duhovnicească

apr. 14, 2020 | Știri

În aceste vremuri de izolare, de singuratate și teamă, celor ce au nevoie de ajutor Episcopia Sălajului oferă în cadrul programului „Sfântul Zotic” consiliere duhovnicească, sfat și ajutor la numărul de telefon: 0748-212.341.


Urmare a creşterii numărului de persoane infectate cu Covid-19, preoții din Protopopiatul Șimleu Silvaniei au donat 7.500 lei din salariul lor pentru Spitalul Orășenesc „Prof. Dr. Ioan Pușcaș”.

Suma este destinată achiziţionării de măşti, mănuşi şi combinezoane pentru personalul medical aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat al Episcopiei Sălajului.

Tot în acelaşi scop, peste 25 de preoți din Episcopia Sălajului  s-au constituit într-un grup de voluntariat numit „Sfântul Zotic”.

În cadrul unui proiect local ce oferă ajutor, consiliere psihologică și asistență religioasă, grupul s-a oferit să  fie alături de cei care au nevoie de sprijin, mângâiere și întărire în aceste vremuri atât de tulburi.

La început au ajutat prin cuvânt, iar în ultima săptămână prin distribuirea de alimente, medicamente și plata facturilor celor care suferă din cauza acestei pandemii.

De aceste activități care au însumat peste 12.000 lei şi au fost implicate 16 parohii, au beneficiat 133 de persoane.

De asemenea, la cantina socială a Centrului Multifuncțional „Filantropia” din Șimleu Silvaniei 60 de persoane aflate în situații de risc social au primit zilnic, de luni până vineri, din partea parohiei „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” pachete alimentare.

Mai multe

Zi de sărbătoare în Parohia ,,Sfânta Treime” din Zalău

Zi de sărbătoare în Parohia ,,Sfânta Treime” din Zalău

Duminică, 10 martie 2024, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfânta Treime” din Zalău, unde a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi. Cu ocazia acestui eveniment deosebit, au participat...

Prezență Arhierească în Parohia Ortelec

Prezență Arhierească în Parohia Ortelec

Duminică, 3 martie 2024, Preasfinţitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul zălăuan Ortelec, Protopopiatul Zalău, unde a săvârşit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi și diaconi. În...

Liturghie Arhierească în Parohia Crișeni

Liturghie Arhierească în Parohia Crișeni

Duminică, 4 februarie 2024, credincioșii Parohiei Crișeni au îmbrăcat straie de sărbătoare. În această zi binecuvântată de Dumnezeu, Sfânta Liturghie a fost săvârșită în noua biserică a parohiei de Preasfințitul Părinte Petroniu, împreună cu un sobor de preoți și...