Proiect catehetic „Hristos se naşte, slăviţi-L”, Ediția a X-a

dec. 18, 2019 | Știri

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Petroniu, sub coordonarea Preacucernicului Părinte Silviu Boha, inspector pentru catehizare parohială și a Preacucernicului Părinte Mateiu Călin, joi, 18 decembrie 2019, la biserica din Parohia Sîncraiu Almașului, s-a finalizat proiectul catehetic „Hristos se naşte, slăviţi-L”, aflat la a X-a ediție.
Proiectul s-a derulat pe parcursul lunilor noiembrie-decembrie 2019, având ca scop păstrarea şi transmiterea tradiţiilor creştine strămoşeşti prin colinde, dar și cunoaşterea evenimentelor legate de Praznicul Naşterii Domnului Iisus Hristos. Partener în proiect a fost și Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Strâmba.
După oficierea slujbei de Te-Deum, săvârșită de către preoții implicați în proiect, părintele inspector Silviu Boha, a făcut prezentarea succintă a proiectului, apoi cei 110 copii au prezentat un frumos concert de colinde, prezentat de către părintele coordonator Călin Andrei Mateiu.
Au colindat copiii de la grupele de cateheză ale parohiilor Hida, Zimbor, Sîncraiu Almaşului, Cuzăplac, Ruginoasa, Tămaşa, Gălăşeni, Almaş, Fildu de mijloc, Fildu de Sus și copiii de la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu”Hida, Şcoala Gimnazială Zimbor, Şcoala Gimnazială Cuzăplac, Şcoala Gimnazială Almaşu, Şcoala Gimnazială Fildu de Mijloc și de la Şcoala Gimnazială Tămaşa.
La final, Preacucernicul Părinte Inspector Silviu Boha, a mulțumit preoţilor şi cadrelor didactice pentru implicarea în proiectul catehetic, iar Preacuviosului Părinte Stareţ, Grighentie Oțelelea, pentru darurile oferite copiilor.

Inspector pentru catehizare,
Pr. Silviu Boha

Mai multe

Binecuvântarea sediului Protopopiatului Ortodox Român din Jibou

Binecuvântarea sediului Protopopiatului Ortodox Român din Jibou

Duminică, 14 aprilie 2024, Preasfinţitul Părinte Petroniu a oficiat o slujbă de binecuvântare la sediul Protopopiatului Ortodox Român din Jibou, în urma lucrărilor de modernizare efectuate asupra acestuia. Piatra de temelie a sediului a fost sfințită în data de 24...

Slujire Arhierească la Mănăstirea Bălan

Slujire Arhierească la Mănăstirea Bălan

Duminică, 14 aprilie 2024, Preasfinţitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul obștii Mănăstirii Bălan, unde a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi, care, an de an, vin la sfânta mănăstire,...

Liturghie Arhierească în Parohia Marca

Liturghie Arhierească în Parohia Marca

Duminică, 7 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Marca, Protopopiatul Șimleu Silvaniei. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi. La finalul...