Vineri, 8 noiembrie 2019, Preasfinţitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Mirșid, Protopopiatul Zalău, unde a săvârşit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, între care s-a numărat și Preacucernicul Părinte Cătălin Lucaci, protopopul Zalăului.
La final, Preacucernicul Părinte paroh Ioan Ciutre a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezență, pentru cuvântul de învățătură, pe care l-a pus la sufletele celor de față și i-a dăruit o icoană.
Localitatea Mirșid a fost atestată documentar, pentru prima dată, în anul 1219, sub denumirea de villa Roba, ajungând ca în anul 1930 să primească numirea de Mirșid.
La început, satul a fost așezat într-un loc, diferit de vatra acuală, numit Roba, denumirea fiind asociată cu apelativul de rob – loc unde stăteau robii.
Numele actual s-a format de la apelativul maghiar „nyir” care înseamnă mesteacăn, „nyires” – mestecăniș.
Lăcașul de cult cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” datează din anul 1888, fiind construit pe locul unei biserici de lemn.
Între anii 1984-1986 s-au făcut reparații capitale la lăcașul de cult al parohiei, pereții fiind tencuiți în interior și în exterior. De asemenea, a fost realizată pictura în tehnica tempera, de pictorii Ioan Ștefan și Victor Tistu, și au fost construite două turnulețe. În data de 29 iunie 1987 biserica a fost sfințită de Preasfințitul Părinte Vasile Coman, Episcopul Oradiei.
În anul 2008, lăcașul de cult a fost restaurat și înfrumusețat, motiv pentru care acesta a fost sfințit de Preasfinţitul Părinte Petroniu, pe atunci Arhiereu-vicar al Episcopiei Oradiei, Bihorului și Sălajului.
Începând cu anul 1982, Preacucernicul Părinte Ioan Ciutre a fost numit preot al Parohiei Mirșid, sub păstorirea Preacucerniciei Sale derulându-se o serie de lucrări ce vizau înfrumusețarea bisericii.