VIZITA DELEGAŢIEI EPISCOPIEI SĂLAJULUI LA FUNDAȚIA DIAKONEO DIN GERMANIA

oct. 9, 2019 | Activitatea Ierarhului

În perioada 6 – 9 octombrie 2019, o delegaţie a Episcopei Sălajului condusă de Preasfinţitul Părinte Episcop Petroniu, la invitaţia Domnului Rector, Prof. Dr. Mathias Hartmann, a efectuat o vizită în Germania, la Fundația Diakoneo din Neuendettelsau.
Vizita se înscrie în seria relațiilor de colaborare dintre Episcopia Sălajului şi una dintre cele mai importante structuri socio-filantropice din Germania. Cu această ocazie, a fost evaluat stadiul cooperării dintre cele două instituţii, s-au conturat arii noi de colaborare și s-au discutat priorităţile şi coordonatele pe care se vor dezvolta în continuare relaţiile fundamentate.
În prima zi, au fost vizitate noul cămin pentru persoane vârstnice „Bezzelwiese”, căminul „Selma Haffner” pentru diaconițe vârstnice din Neuendettelsau, parcul rezidențial pentru seniori de la Crailsheim. De asemenea, a fost vizitat și centrul medical de la Schwäbisch Hall, cu care a fuzionat Diakonia Neuendettelsau, rezultând Diakoneo.
Marţi, 8 octombrie, delegaţia Episcopiei Sălajului a participat la Conferința pastorală comună care a avut loc la Neuendettelsau. Tema acesteia a fost „Pastorația la oamenii în vârstă în Episcopia Sălajului și la Diakoneo – un schimb de experiență teologic-ecumenic”.
Prelegerile delegației germane au fost susținute de către: Domnul Rector Pr. Dr. Mathias Hartmann, Pr. Dr. Peter Munzert și Pr. Peter Schwarz. În cadrul acestei conferinţe, din partea Episcopiei Sălajului au susţinut comunicări Preasfinţitul Părinte Episcop Petroniu, Preacucernicul Părinte Prof. Dr. Gabriel-Viorel Gârdan, Preacucernicul Părinte Claudiu Nechita, consilierul social. La conferință a fost prezent și Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.
Comunicările ştiințifice prezentate au menirea să faciliteze o mai bună cunoaştere a identităţii, a învăţăturii de credinţă, a istoriei şi a spiritualităţii partenerilor de dialog, respectiv a Bisericii Luterane Evanghelice şi a Bisericii Ortodoxe Române.

Mai multe

Slujire Arhierească la Mănăstirea Bălan

Slujire Arhierească la Mănăstirea Bălan

Duminică, 14 aprilie 2024, Preasfinţitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul obștii Mănăstirii Bălan, unde a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi, care, an de an, vin la sfânta mănăstire,...

Liturghie Arhierească în Parohia Marca

Liturghie Arhierească în Parohia Marca

Duminică, 7 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Marca, Protopopiatul Șimleu Silvaniei. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi. La finalul...

Zi de sărbătoare în Parohia ,,Sfânta Treime” din Zalău

Zi de sărbătoare în Parohia ,,Sfânta Treime” din Zalău

Duminică, 10 martie 2024, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfânta Treime” din Zalău, unde a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi. Cu ocazia acestui eveniment deosebit, au participat...

Prezență Arhierească în Parohia Ortelec

Prezență Arhierească în Parohia Ortelec

Duminică, 3 martie 2024, Preasfinţitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul zălăuan Ortelec, Protopopiatul Zalău, unde a săvârşit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi și diaconi. În...