Festivitatea de premiere a elevilor și a profesorilor din Episcopia Sălajului. Decernarea titlurilor de „Profesorul anului” și „Profesorul deceniului”

iun. 12, 2019 | Activitatea Ierarhului

Miercuri, 12 iunie 2019, la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Zalău, a fost organizată festivitatea de premiere a elevilor și a profesorilor din Episcopia Sălajului. La acest eveniment au participat alături de elevi, profesori, preoți, părinți și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Sălaj.

Cu această ocazie, a fost vernisată expoziția de pictură și colaj, realizată în cadrul Concursului Național „Biserica locaș de închinare”, aflat la a IX-a Ediție. La acest concurs au participat, la etapa națională, 864 de elevi din țară, respectiv din 37 de județe.

În cuvântul său, Preasfinţitul Părinte Petroniu a apreciat activitatea desfășurată de profesorii de religie, i-a felicitat pe premianți și și-a manifestat speranța că activitatea din anul școlar viitor va fi cel puțin la fel de dinamică.

Doamna Inspector Școlar General Adjunct Prof. Mioara Gudea a mulțumit Preasfinției Sale și Episcopiei Sălajului pentru grija constantă pe care o manifestă față de elevi și profesori, dar și pentru acțiunile organizate în acest sens.

Au fost premiaţi elevii care au participat la Olimpiada de religie, faza județeană și națională, şi la următoarele concursuri: „În lumina lui Hristos” – concurs judeţean de cunoştinţe religioase, „Cultură şi spiritualitate” și Concursul Naţional „Biserica locaş de închinare”, Ediția a IX-a.

Preasfinţitul Părinte Petroniu a acordat diplome de excelenţă pentru implicarea şi susţinerea învățământului religios și a activităţilor catehetice din Episcopia Sălajului, Doamnei Inspector Școlar General Adjunct Prof. Mioara Gudea și Doamnei Inspector Școlar Prof. Claudia Boha.

De asemenea, Preasfinţia Sa a acordat diplome de merit şi premii profesorilor de religie şi preoţilor care i-au pregătit pe elevi la aceste concursuri.

În acelaşi cadru, Preacucernicului Părinte Profesor Cosmin Porcar i-a fost acordat, pentru activitatea didactică şi misionară desfăşurată în anul şcolar 2018-2019, titlul de „Profesorul anului”, iar Domnului Profesor Ioan Ciocmărean, premiat în anii şcolari 2009-2010, 2011-2012 şi 2014-2015, i-a fost acordat titlul de „Profesorul deceniului”, Domnia Sa fiind cadrul didactic care a primit cele mai multe nominalizări pentru activitatea didactică şi misionară desfăşurată de-a lungul celor zece ediţii ale acestei competiţii.

Mai multe

Binecuvântarea sediului Protopopiatului Ortodox Român din Jibou

Binecuvântarea sediului Protopopiatului Ortodox Român din Jibou

Duminică, 14 aprilie 2024, Preasfinţitul Părinte Petroniu a oficiat o slujbă de binecuvântare la sediul Protopopiatului Ortodox Român din Jibou, în urma lucrărilor de modernizare efectuate asupra acestuia. Piatra de temelie a sediului a fost sfințită în data de 24...

Slujire Arhierească la Mănăstirea Bălan

Slujire Arhierească la Mănăstirea Bălan

Duminică, 14 aprilie 2024, Preasfinţitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul obștii Mănăstirii Bălan, unde a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi, care, an de an, vin la sfânta mănăstire,...

Liturghie Arhierească în Parohia Marca

Liturghie Arhierească în Parohia Marca

Duminică, 7 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Marca, Protopopiatul Șimleu Silvaniei. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi. La finalul...

Zi de sărbătoare în Parohia ,,Sfânta Treime” din Zalău

Zi de sărbătoare în Parohia ,,Sfânta Treime” din Zalău

Duminică, 10 martie 2024, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfânta Treime” din Zalău, unde a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi. Cu ocazia acestui eveniment deosebit, au participat...

Prezență Arhierească în Parohia Ortelec

Prezență Arhierească în Parohia Ortelec

Duminică, 3 martie 2024, Preasfinţitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul zălăuan Ortelec, Protopopiatul Zalău, unde a săvârşit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi și diaconi. În...