www.ziarullumina.ro

Ziarul Lumina -

www.trinitastv.ro

Trinitas TV -

www.radiotrinitas.ro

Radio Trinitas -

www.radiorenasterea.ro

Radio Renaşterea -

www.ubbcluj.ro

Facultatea de Teologie Ortodoxa Cluj Napoca -


Preasfintitul Părinte Petroniu a participat la slujba de înmormântare a IPS Bartolomeu

Joi, 3 februarie 2010, Preasfințitul Părinte Episcop Petroniu a făcut parte din soborul ierarhilor care, având în frunte pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a oficiat slujba de înmormântare a Înaltpreasfințitului și vrednicului de pomenire Arhiepiscopul și Mitropolitul Bartolomeu Anania.Liturghie Arhierească la parohia Voivodeni

Miercuri, 2 februarie 2011, de praznicul Întâmpinării Domnului, Preasfinţitul Părinte Petroniu a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Voivodeni, Protopopiatul Zalău, parohie păstorită de tânărul preot Mihai Tite.

Biserica de zid din Voivodeni a fost construită între anii 1958-1962 de către credincioşii din localitate în frunte cu vrednicul de pomenire preot Ambrozie Plaian. Meşterul principal al construcţiei a fost Aurel Pop din Racâş.

Biserica a fost târnosită în anul 1962 de către Arhiepiscopul Clujului, Înaltpreasfinţitul Teofil Herineanu.

Între anii 1966-1968 prin osteneala Preacucernicului Părinte Aurel Puşcaş şi a credincioşilor, interiorul bisericii a fost îmbrăcat cu o frumoasă pictură în tempera executată de pictorul Cornel Cenan. Iconostasul a fost executat de sculptorul Simion Pop din Cernuc.

În timp, biserica a necesitat unele lucrări de renovare atât la interior cât şi la exterior, acestea fiind făcute în vremea păstoririi Preacucernicului Părinte Cornel Tite, lucrări la finele cărora în anul 1990, biserica a fost resfinţită de către Preasfinţitul Ioan Mihălţan.

Din ianuarie 2010 Preacucernicul Părinte Tite Mihai păstoreşte satul în care s-a născut şi a copilărit, continuând cu râvnă şi succes activitatea de propovăduire a tatălui său, astăzi preot la parohia Gârbou, Protopopiatul Jibou.

Pr. Cătălin LucaciMesajul de condoleanţe al Preasfinţitului Petroniu la trecerea în veşnicie a ÎPS Bartolomeu

Cu durere şi părere de rău am primit vestea plecării pe calea veşniciei a sufletului părintelui nostru, vrednicul de pomenire Bartolomeu, Arhiepiscopul şi Mitropolitul, care, tragem nădejdea că, de acum, îşi continuă slujirea arhierească la tronul Sfintei Treimi.
Vajnic apărător al credinţei strămoşeşti, mărturisitor neînfricat, conştiinţă trează, cărturar rafinat, mânuitor iscusit al condeiului şi al cuvântului, tâlcuitor iluminat al Sfintei Scripturi, Mitropolitul Bartolomeu ocupă un loc privilegiat în galeria ierarhilor de excepţie ai Bisericii Ortodoxe Române.
Împărtăşim durerea ierarhilor, preoţilor, monahilor şi credincioşilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului şi ne alăturăm celor care mijlocesc înaintea tronului ceresc iertare şi odihnă pentru sufletul său.
Veşnica lui pomenire!

† Petroniu
Episcopul Sălajului
www.youtube.com/channel/UCEYWHprNFWapMl2L5rAAclg patriarhia.ro episcopiasalajului.ro/index.php?idmenu=162&vanzari=162 episcopiasalajului.ro/index.php?idmenu=156&vanzari=156 basilica.ro