www.ziarullumina.ro

Ziarul Lumina -

www.trinitastv.ro

Trinitas TV -

www.radiotrinitas.ro

Radio Trinitas -

www.radiorenasterea.ro

Radio Renaşterea -

www.ubbcluj.ro

Facultatea de Teologie Ortodoxa Cluj Napoca -


Liturghie arhierească în Parohia Popeni

În duminica a 25-a după Rusalii, a samarineanului milostiv, Preasfințitul Părinte Episcop Petroniu va oficia Sfânta Liturghie și slujba de resfințire a bisericii în parohia Popeni din protopopiatul Zalău.Liturghie arhierească la schitul Marca

În duminica a XXIV-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul Schitului ,,Naşterea Maicii Domnului” din localitatea Marca, judeţul Sălaj, în prezenţa a sute de credincioşi.
Schitul Marca este cel mai tânăr aşezământ monahal din Episcopia Sălajului, piatra de temelie fiind pusă în urmă cu peste opt ani de către Preasfinţitul Părinte Petroniu, pe atunci arhiereu-vicar al Episcopiei Oradiei, Bihorului şi Sălajului.
Iniţiativa ridicării unei mănăstiri la limita dintre judeţele Sălaj şi Bihor, îi aparţine preotului paroh al localităţii sălăjene Marca, Ioan Marian, care, sprijinit îndeaproape de credincioşii săi şi mai cu seamă de domnul Pavel Hălmăjan, au reuşit într-un timp relativ scurt să ridice o casă mănăstirească în stil brâncovenesc, care adăposteşte în prezent un paraclis şi chilii pentru vieţuitoarele acestui schit.
În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Petroniu şi-a exprimat bucuria pentru faptul că a slujit la acest aşezământ monahal cât şi încrederea că, pe viitor, Schitul Marca va deveni un loc de autentică spiritualitate şi trăire ortodoxă.
Pornind de la evanghelia duminicii de azi, Chiriarhul nostru a evidenţiat faptul că bolile sufleteşti, păcatele, atunci când rămân netratate generează boli trupeşti. Prin urmare, Preasfinţitul Petroniu i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi să purceadă spre o atentă lucrare de vindecare duhovnicească care se poate realiza prin harul lui Dumnezeu prezent în Sfintele Taine ale Bisericii.
Profund impresionaţi de sublimitatea slujirii şi a învăţăturilor primite, credincioşii veniţi din satele vecine dar şi mai de departe au părăsit schitul încărcaţi duhovniceşte şi cu sfânta dorinţă de a reveni în acest loc binecuvântat.

Protos. Antonie Pinţa
www.youtube.com/channel/UCEYWHprNFWapMl2L5rAAclg patriarhia.ro episcopiasalajului.ro/index.php?idmenu=162&vanzari=162 episcopiasalajului.ro/index.php?idmenu=156&vanzari=156 basilica.ro