În data de 23 mai 2011, Catedra de discipline teologice a Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău, a organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, și sub îndrumarea Preacuviosului Părinte Protos. Prof. Antonie Pința, Concursul de oratorie „Sf. Ioan Gură de Aur”, ediția I, dedicat anul acesta Sfintelor Taine ale Botezului și Cununiei.

În perioada 20-21 mai 2011, la Palatul Patriarhal din București, a avut loc faza finală a concursului național ”Copilul în familie”, organizat de Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române, prin Biroul de catehizare.
Episcopia Sălajului a fost reprezentată de câștigătoarele celor două secțiuni ale concursului, însoțite de preoții coordonatori care le-au îndrumat. Astfel la secțiunea de creație literară a participat Diana Silaghi, elevă în clasa a VII-a, din Parohia Bănișor, însoțită de preacucernicul părinte Augustin Câmpean, iar la secțiunea de creație artistică am fost reprezentați de Diana Dominan, elevă în clasa a VI-a, din Cehu Silvaniei, însoțită de preacucernicul părinte Radu Barbor.
Vineri 20 mai, programul activităților a cuprins vernisajul expoziției organizată în sala ”Europa Christiana” a Palatului Patriarhal, și care a cuprins lucrările tuturor câștigătorilor din cele 29 de eparhii, vizionarea montajului media realizat de Trinitas TV, în Aula Magna ”Teoctist Patriarhul” care a cuprins lucrările de creație literară, rostite chiar de autorii lor, și participarea la Vecernia hramului Catedralei Patriarhale.
Sâmbătă 21 mai, ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena, cei 58 de câștigători din întreaga patriarhie, au participat la Sfânta Liturghie, săvârșită de Preafericitul Patriarh Daniel, unde au rostit Crezul. După Sfânta Liturghie toți copiii au fost premiați de Preafericitul Daniel cu diploma de onoare ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”, ”Crucea patriarhală, 85 de ani de patriarhat” și alte cărți și reviste.
Încheierea activităților ocazionate de faza finală a concursului ”Copilul în familie” a avut loc în sala ”Festivitas” a Palatului Patriarhal, unde Preafericitul Daniel a oferit tuturor participanților un dineu, urmat de o ședință foto.

Pr. Radu-Marius BarborConcursul de oratorie „Sf. Ioan Gură de Aur” la LIceul Sfântul Nicolae din Zalău

În data de 23 mai 2011, Catedra de discipline teologice a Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău, a organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, și sub îndrumarea Preacuviosului Părinte Protos. Prof. Antonie Pința, Concursul de oratorie „Sf. Ioan Gură de Aur”, ediția I, dedicat anul acesta Sfintelor Taine ale Botezului și Cununiei.
Acest concurs se desfășoară în cadrul Anului Omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii și are ca scop dezvoltarea competențelor de comunicare și transmitere a învățăturilor creștine a tinerilor implicați.
La acest concurs au participat elevii claselor a XI-a și a XII-a, selecționați în urma susținerii de către aceștia a catehezelor și omiliilor, în cadrul slubelor săvârșite la capela Liceului Ortodox din Zalău.
Astfel au fost aleși 6 elevi, care au susținut în data de 23 mai 2011, cu începere de la ora 12,00, în Sala Media a Liceului Ortodox „Sf. Nicolae” câte o omilie. Temele omiliilor au fost trase la sorți în prealabil de către concurenți.
Omiliile au fost susținute în fața unui auditoriu format din colegi, profesori și invitați, și a unui juriu alcătuit din Preacucernicul Părinte Lect. univ. dr. Gabriel Gârdan, Consilier Cultural al Episcopiei Sălajului - președinte; Doamna Claudia Boha, Inspector de specialitate la Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Preacucernicul Părinte Profesor Ionuț Pop, Directorul Liceului Ortodox „Sf. Nicolae”, Preacuviosul Părinte Profesor Antonie Pința, Directorul spiritual al aceleași școli, Domnul Profesor Claudiu Boia și Doamna Profesoară Ștefania au acordat fiecărui concurent câte o notă de la 1 la 10, având în vedere atât conținutul omiliei prezentate cât și modul de prezentare.
După susținerea tuturor omiliilor, elevii care au asistat la concurs au trecut pe o hârtie numele unui concurent care, în opinia lor, a avut cuvântarea cea mai bună. În urma contabilizării voturilor exprimate de auditoriu s-a acordat nota 10 concurentului cu cele mai multe voturi adunate, nota 9 următorului candidat și tot așa în ordine descrescătoare.
Nota acordată de public a fost adunată la notele acordate de juriu și s-a calculat media aritmetică dintre acestea, rezultând asfel nota finală. Candidatul cu nota cea mai mare a fost declarat câștigător al acestei competiții, urmat fiind pe podium de următorii doi candidați cu notele cele mai mari.
Câștigătorul primei ediții a Concursului de oratorie „Sf. Ioan Gură de Aur” a fost desemnat elevul Ioan Torcoș.
Premierea laureaților va fi făcută în data de 26 mai 2011, în cadrul ceremoniei festive de încheiere a anului școlar pentru elevii clasei a XII-a.Gânduri de mulţumire

În 21 mai, elevii şcolilor din judeţul Sălaj, premianți la faza județeană a olimpiadei de religie, au fost în pelerinaj la Sfânta Mănăstire Strâmba, din localitatea Păduriș, comuna Hida, cu ocazia sărbătorii Sfinților Împărați Constantin si Elena.
Aceast pelerinaj a fost organizat pentru a răsplăti jertfa elevilor participanți la această olimpiadă, pentru a conștientiza că osteneala lor nu a fost zadarnică și pentru a-i socializa cu alți elevi. La această Sfântă Mănăstire am fost primiți cu mult drag și căldură de către părintele stareț Grighentie şi de către ceilalți viețuitori. Cu toții am admirat frumusețile acestui minunat locaș de rugăciune și am rămas uimiți de impresionanta legătură pe care o poți avea cu Dumnezeu în acel loc. Am avut parte de momente de liniște sufletească, am găsit răspunsul a multor intrebări și cel mai important lucru este că am avut ocazia să mulțumim lui Dumnezeu şi Maicii Domnului că ne-au dăruit înțelepciune și că ne-au ajutat să vizităm acel loc absolut extraordinar.
Mai apoi, am avut parte de o vizită la rezervația naturală “Grădina Zmeilor”, unde am petrecut momente superbe alături de persoane dragi.
Mulțumim din suflet Episcopiei Sălajului, Inspectoratului Școlar și Primăriei municipale pentru răsplata oferită și pentru că ne-a dat ocazia să luăm aminte la câteva din cuvintele Mântuitorului : “Orice jertfă nu rămâne nerăsplătită.

Câteva impresii ale elevilor participanţi :

"Departe de stresul şi grijile cotidiene,în două locaţii deosebite, am petrecut câteva ore ale unei zile calde de mai.
Pe dealul parcă ferit de răutatea omului obşnuit, acolo unde simplitatea, tradiţia, frumuseţea şi mai presus de toate, dragostea faţă de Dumnezeu,se împletesc în cea mai candidă formă, se află Mănăstirea Strâmba. Sub lemnul vechi şi zidurile mareţe se ascund, tainic, adevăratele însemnătăţi ale cultului ortodox, vechile rânduieli şi obiceiuri, neschimbate de noua mentalitate. O evadere într-un spaţiu al meditaţiei şi rugăciunii , un loc ,,rupt din rai,, cum mulţi îl caracterizează.
În urma seriozităţii, chipurile s-au destins şi spiritul de aventură ne-a perindat prin Gradina Zmeilor. Formele de relief impresionante, imensa întindere verde şi aerul curat ne-au convins cât de bine ar fi să ne petrecem acolo orice zi toridă a verii.
Experienţa deosebită prin care am trecut în această excursie, m-a motivat şi m-a convins să revin în ambele locaţii, pentru a retrăi acele momente.”
Nechita Ioana - Şcoala ,,Simion Barnuţiu”,Zalău


“Această excursie a fost una impresionantă și sunt de părere că acest tip de ‘recompense’ ar trebui să fie mai des acordate elevilor care au obținut rezultate foarte bune în cadrul concursurilor și a olimpiadelor școlare. “

Prodan Lavinia - Şcoala ,,Mihai Eminescu”, Zalău


“Pe tărâmul unui vis, pe plaiurile Sălajului, noi, elevii premianți ai olimpiadei de Religie, am fost recompensați cu o minunată excursie la Mănăstirea Strâmba. Părinţii de acolo, ne-au oferit o masă delicioasă și ne-au povestit istoria acestei Sfinte Mănăstiri. Printre stâncile de la “Grădina Zmeilor” era un tărâm de vis. Mulțumiri celor care n-au oferit această şansă, de a ne apropia de Dumnezeu şi de a cunoaşte mai bine frumuseţile pe care Le-a dăruit nouă, oamenilor. Dorim să se mai organizeze astfel de excursii .”
Matei Denisa - Şcoala ,,Mihai Eminescu”, Zalău

“A fost o zi extraordinară, în care ne-am ales cu noi prieteni și am avut ocazia să vizităm niște locuri minunate.”


Mureșan Oana - Şcoala ,,Mihai Eminescu”, Zalău

„ A fost o zi superbă, am avut parte de momente plăcute alături de profesori, de colegi si de persoane cu care ne-am împrietenit. Am fost pentru prima dată la Sfânta Mănăstire Strâmba și am rămas plăcut impresionat de credința părinţilor și de ospitalitatea cu care primesc pelerinii. Am aflat istoria Sfintei Mănăstirii, am luat aminte la cuvintele spuse de către preoți și ne-am bucurat de pace și liniște, înconjurați de munți. După acestea am călătorit la rezervația naturală 'Grădina Zmeilor' unde am realizat câte frumuseți a lăsat Dumnezeu pe acest pământ și cât de strânsă este legătura dintre El și natură. Mulțumim tuturor celor care au organizat excursia și profesorilor care au fost aproape de noi tot timpul.'

Pop Alin - Şcoala "Mihai Eminescu”, Zalău

"Caldură, iubire și comuniune cu Dumnezeu...cele 3 sentimente care ne-au împânzit sufletul pe toată durata vizitei la Sfânta Mănăstire Strâmba. Am fost primiți cu brațele deschise de către viețuitorii acestei Sfinte Mănăstiri și am luat aminte la cuvinte impresionante, spuse din adâncul sufletului. Mai apoi, am admirat frumusețea și armonia din natură de la “Grădina Zmeilor”, care mărturisesc un Făcător Atotputernic, un Ziditor iscusit și atotînțelept. Am călătorit cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Petroniu Florea , care a fost alături de noi spiritual și cu sprijinul a multor alte persoane. Mulțumiri tututor organizatorilor.”
Sabou Georgiana - Şcoala ,,Mihai Eminescu”, Zalău

"Ajunşi la mănăstirea Strâmba, ochii ne-au fost încântaţi de flori iar sufletele ni s-au umplut de pacea mănăstirii. Cu evlavie am participat la Sfânta Liturghie, rugându-ne şi dând slavă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră. Parintele Acachie ne-a povestit istoricul mănăstirii, ne-a îndemnat spre a ne ruga mult lui Dumnezeu, iar noi culegând cuvintele înţelepte spuse de acesta, am făgăduit Maicii Domnului că vom îndeplini voia lui Dumnezeu. După acest popas duhovnicesc, cu rugăciunea şi binecuvântarea părintelui stareţ Grighentie, am plecat spre grădina zmeilor. Ajunşi acolo, am descoperit frumuseţi ale acestei lumi create de Dumnezeu cu multă înţelepciune şi dragoste pentru noi, făpturile Sale.
Mergând spre casă am constatat că a fost o zi binecuvântată, în care ne-am apropiat de Dumnezeu, prin participarea la Sfânta Liturghie şi prin îndrumarea şi purtarea de grijă a profesorilor care ne-au însoţit. Am avut prilejul de a fi împreună cu alţi colegi deosebiţi, am învăţat unii de la aţii şi am legat prietenii, uniţi fiind de dragostea pentru Dumnezeu.

Mureşan Andreea- Şcoala ,,Mihai Eminescu”, Zalău
Mureşan Adina- Şcoala ,,Mihai Eminescu”, ZalăuEpiscopia Sălajului a desemnat candidaţii pentru titlul de "Profesorul anului"

Joi,19 mai 2011, la sediul Episcopiei Sălajului, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Petroniu, s-a întrunit Comisia de concurs în vederea desemnării candidaţilor la titlului de „Profesorul Anului”.
Au fost prezenţi următorii membri: P.C. Pr. consilier cultural Gabriel Gârdan, P.C. inspector pentru catehizare Silviu Boha, inspector şcolar prof. Claudia Boha, prof. Mioara Gudea, prof. Anca Inceu, prof. Mandiuc Luminiţa, pr. prof. Ionuţ Pop, prof. Marinela Roşu, prof. Ionuţ Ciocmărean, prof. Paul Petrean şi prof. Călin Micle.
În urma numărării voturilor s-au constatat că sunt 45 de voturi valabil exprimate.
Au fost obţinute următoarele voturi:
1.Gudea Mioara – 18
2.Ciurbe Călin – 18
3.Chiş Eugenia - 13
4.Ilea Ioana - 13
5.Ciocmărean Ionuţ - 11
6.Coste Valeria – 10
7.Arsinte Alina – 10
8.Roşu Marinela – 9
9.Inceu Anca-Ioana – 9
10.Medeşan Adrian -7
11. Rus Doina – 5
12. Man Liviana – 4
13. Avram Dan – 3
14. Vereş Pop Margareta - 3
15. Mandiuc Luminiţa – 1
16. Porcar Cosmin – 1
Întrucât există paritate de voturi între ocupanţii locurilor 3 şi 4, Comisia a decis ca primii patru clasaţi: Gudea Mioara, Ciurbe Călin, Chiş Eugenia, Ilea Ioana, să fie desemnaţi candidaţi pentru faza finală a concursului.Ajut-o pe Denisa!

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Petroniu, în toate şcolile din Episcopia Sălajului, în perioada 16-31 mai se desfăşoară campania umanitară "Ajut-o pe Denisa!"
Campania este organizată de profesorii de religie din Episcopia Sălajului şi este coordonată de PC Pr. lect. dr. Gabriel-Viorel Gârdan, Consilier Cultural şi prof. Claudia Boha, Inspector Şcolar de specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj.
Scopul acestei acţiuni este de a strânge o parte din fondurile necesare pentru realizarea unei intervenţii chirurgicale foarte costisitoare, intervenţie care ar îmbunătăţii considerabil starea de sănătate şi implicit viaţa Denisei.
Pe de altă parte, intenţionăm să sensibilizăm elevii faţă de suferinţa semenului, să cultivăm sentimentul solidarităţii şi bucuria de a ajuta.
Denisa are 14 ani şi suferă de o malformaţie a coloanei vertebrale.Câștigătorii concursului național Biserica, locaș de închinare

La catedrala episcopală „Înălţarea Domnului” din municipiul Zalău au fost desemnaţi câştigătorii Concursului Naţional de desen, colaj şi fotografie „Biserica, locaş de închinare”.
Concursul s-a desfăşurat cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Petroniu Florea, sub îndrumarea Inspectoratului Şcolar Sălaj, coordonator fiind domnul prof. Ionuţ Ciocmărean şi a fost înscris de MECTS în Calendarul concursurilor naţionale şcolare organizate în anul şcolar 2010-2011, nr. 60233/21.12.2010, fără finanţare.
În concurs s-au înscris un număr de 1306 elevi, din ciclul primar, gimnazial şi liceal îndrumaţi de 336 de profesori, din 36 de judeţe (Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Maramureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti).
Cele 803 lucrări înscrise la secţiunea pictură-desen, 201 lucrări de la secţiunea colaj şi 302 lucrări înscrise la secţiunea fotografie au fost jurizate de o comisie care a avut următoarea componenţă: PS Dr. Petroniu Florea, Episcopul Sălajului, preşedinde de onoare; PC Pr. lect. dr. Gabriel-Viorel Gârdan, Consilier Cultural, preşedinte, prof. Cătălin Pîslaru, inspector general, MECTS preşedinte executiv; prof. Claudia Boha, Inspector şcolar de specialitate, vicepreşedinte; prof. Ionuţ Cicmărean, CSEI ,,Speranţa’’, Zalău, lect. dr. Marcel Muntean, Facultatea de Teologie Ortodoxă, secţia Artă Sacră, Pr. Silviu Boha, inspector pentru catehizare parohială, Episcopia Sălajului, ing. Doina Cociş, Director DJCPN Sălaj, pr. prof. Cosmin Porcar, director Şcoala Gimnazială ”Horea” Şimleu Silvaniei, prof. Raluca Ghiurcuţ, Şcoala Gimnazială Bălan, prof. Mioara Gudea, Şcoala Gimnazială ”Gh. Lazăr” Zalău, prof. Manuela Jurcan, Liceul Pedagogic ”Gh. Şincai” Zalău, prof. Ludovica Ianchiş, Grup Şcolar ”V. Gelu” Zalău, prof. Ioana Ilea, Liceul De Artă ”I. Sima” Zalău, prof. Anca Inceu, Şcoala Gimnazială Bănişor, prof. Marinela Roşu, Şcoala Gimnazială Bocşa, membri.
Au fost acordate 164 de premii şi menţiuni la secţiunea desen, 64 la secţiunea colaj şi 86 la secţiunea fotografie.
Vernisajul expoziţiei cu lucrările premiate va avea loc în data de 7 iunie la catedrala Episcopală din Zalău.

Listele cu toţi premianţii pot fi descărcare de la secţiunea Profesorul de religie, pe siteul www.episcopiasalajului.ro.Pelerinaluj elevilor olimpici la Mănăstirea Strâmba

În cadrul proiectului de parteneriat educațional ”Tineri lăudând pe Domnul”, încheiat între Episcopia Sălajului, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și Primăria Municipiului Zalău, elevii premiați la faza județeană a Olimpiadei de religie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, vor merge în pelerinaj la mănăstirea Strâmba cu ocazia sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena.
Dintre obiectivele acestui proiect se pot aminti: conștientizarea faptului că beneficiarii se bucură de roadele muncii lor, socializarea cu tineri care au aceleași preocupări, manifestarea interesului pentru valorile moral-religioase din zona noastră, participarea cu interes la actele de cult desfășurate în cadrul bisericii.
După Sfânta Liturghie și participarea la agapa creștină, elevii vor vizita rezervația naturală ”Grădina zmeilor”.
Proiectul se va finaliza la sfârșitul anului școlar când Preasfințitul Petroniu Florea, Episcopul Sălajului, îi va premia pe olimpici.

Inspector de specialitate,
Prof. Claudia BohaCercul pedagogic al profesorilor de religie din Episcopia Sălajului

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Dr. Petroniu Florea, Episcopul Sălajului, s-a desfăşurat luni, 16 mai 2011, Cercul pedagogic al profesorilor de religie din judeţul Sălaj, cu tema „Familia şi şcoala - parteneri în educaţie”.
După susţinerea lecţiilor demonstrative şi prezentarea referatelor în cele două centre metodice, discuţiile s-au purtat în sala multimedia a Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” Zalău şi au vizat aspecte legate de proiectele aflate în desfăşurare în această perioadă: „Vreau să aflu”, „Un zâmbet pentru fiecare copil”, campania „Ajut-o pe Denisa”. Au fost stabilite detaliile pelerinajului la mănăstirea Strâmba, cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, organizat pentru elevii premiaţi la Olimpiada de religie.
S-au făcut precizări în legătură cu vernisajul Concursului naţional „Biserica, locaş de închinare” care va avea loc în data de 7 iunie 2011 şi a fost distribuit numărul 5 al revistei „Din suflet, pentru suflet”.
Părintele inspector pentru cateheză parohială Silviu Boha, a prezentat Regulamentul pentru concursul „Profesorului anului”, ediţia a III-a, organizat de către Episcopia Sălajului. Au fost propuşi 9 profesori urmând ca decizia finală să fie luată în urma evaluării dosarelor acestora iar titlul de profesorul anului să fie decernat în cadru festiv la finalul slujbei de Te-Deum săvârşită la catedrala episcopală cu ocazia încheierii anului şcolar.

Inspector de specialitate,
prof. Claudia Boha„Botezul- moarte şi înviere în Hristos” - tema conferinței administrative lunare la Protopopiatul Jibou

Marţi, 10 mai, a avut loc, la sediul Protopopiatului din oraşul Jibou, şedinţa administrativă lunară cu preoţii din acest protopopiat. A fost prezent şi Preacucernicul Părinte Silviu Boha, inspectorul eparhial pentru catehizare parohială, care, la începutul şedinţei, a înmânat , din partea Preasfinţitului Petroniu, diplome și premii elevilor participanți la concursul naţional de creaţie „Copilul în familie”, la nivel de protopopiat. În continuare, Preacucernicul Părinte Lucian-Sabin- Gabriel Chiş, de la Parohia Cristolţ, a susţinut conferinţa cu tema: „Botezul- moarte şi înviere în Hristos”.
Pe ordinea de zi s-au mai aflat și probleme de ordin administrativ, economic, cultural şi social. Ca problemă liturgică s-a urmărit rânduiala slujbelor care urmează Botezului propriu-zis. Următoarea şedinţă va avea loc în data de 11 iulie şi se va susţine conferinţa cu tema: ,, Taina Sfintei Cununii- generalităţi’’. Şedinţa s-a încheiat cu o agapă creştină, oferită celor prezenţi de cinci preoţi care-şi serbează ziua de naştere în această lună.Episcopia Sălajului a desemnat câştigătorii etapei pe eparhie a Consursului Naţional "Copilul în familie"

Duminică 8 mai 2011, s-a finalizat etapa pe Eparhie a concursului național „Copilul în familie” organizat de Patriarhia Română, desfășurat în Episcopia Sălajului în luna aprilie 2011 și derulat în cadrul proiectului catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, în „Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii”.
Lucrările la cele două secțiuni literară și artistică au fost evaluate în conformitate cu metodologia concursului de o comisie formată din: Preasfințitul Părinte Episcop Petroniu, Preacucernicul Părinte Gabriel Gârdan - Consilier Cultural, Preacuviosul Părinte Antonie Pința - Direcor spiritual la Liceul Ortodox Sfântul Nicolae și Preacucernicul Părinte Silviu Boha - Inspector pentru catehizare parohială.
În urma evaluării lucrărilor au fost acordate următoarele premii:
a) Secțiunea literară:
• Premiul I: Diana Silaghi, clasa a VIII-a – Parohia Bănișor
• Premiul II: Both Ionuț, clasa a VI-a – Parohia Gostila
• Premiul III: Revnic Cosmin, clasa a VIII-a – Parohia Hereclean
b) Secțiunea artistică:
• Premiul I: Dominan Diana, clasa a VI-a – Parohia Cehu Silvaniei
• Premiul II: Ioana Gligor, clasa a VIII-a – Parohia Cerâșa
• Premiul III: Blaga Cătălin, clasa a VI-a – Parohia Buzaș
Câștigătorii premiilor I la cele două secțiuni vor reprezenta Episcopia Sălajului la faza pe Patriarhie, care se va desfășura în perioada 20 - 21 mai 2011 la București de Hramul Catedralei Patriarhale.

Inspector pentru catehizare parohială,
Pr. Silviu Boha
www.youtube.com/channel/UCEYWHprNFWapMl2L5rAAclg patriarhia.ro episcopiasalajului.ro/index.php?idmenu=162&vanzari=162 episcopiasalajului.ro/index.php?idmenu=156&vanzari=156 basilica.ro