Cercul pedagogic al profesorilor de religie din Episcopia Sălajului

Vineri, 13 mai 2016, la Mănăstirea Bic din județul Sălaj, s-a desfășurat Cercul pedagogic al profesorilor de religie.
Programul a debutat cu săvârșirea Sfântei Liturghii oficiată de un sobor de preoți, în prezența profesorilor de religie. La terminarea acesteia, copiii instituționalizați la Școala ”Sfântul Pantelimon” Bic au prezentat un program de pricesne și poezii. Strădania lor a fost răsplătită întrucât acum s-a finalizat proiectul ”Împreună pentru prietenie” coordonat de Episcopia Sălajului și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.
Părintele Protopop Dan Haiduc a adresat câteva îndemnuri profesorilor de religie, punând accentul pe importanța colaborării dintre aceștia și preoții parohi.
În partea a doua a lucrărilor părintele profesor Porcar Cosmin a prezentat materialul cu tema: ”Copiii și tinerii în fața provocărilor lumii contemporane” în care a fost evidențiat rolul familiei și al școlii în educația tinerilor.
Activitatea a continuat cu aprecieri pe marginea temei și au fost transmise o serie de precizări din partea ISJ Sălaj referitoare la rezultatele obținute de elevi la Olimpiada de religie și concursurile disciplinei și la proiectele în care profesorii de religie sunt implicați în această perioadă.
Cadrele didactice prezente au avut astfel prilejul să‐şi valorifice propria experiență printr‐un schimb real de idei şi practici educative și au fost propuse activități care ar putea avea un impact benefic asupra armonizării personalității elevilor cu mediul în care trăiesc.

Inspector școlar,
prof. Claudia BohaRezultatele Concursului național de creație „Biserica și Școala din sufletul meu” în Episcopia Sălajului

Concursului de creaţie „Biserica și Școala din sufletul meu”, s-a adresat copiilor participanţi la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul Național „Hristos împărtășit copiilor”, preoţilor coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și tuturor celor care contribuie la sădirea Cuvântului lui Dumnezeu în inima copiilor.
La faza pe Eparhie concursul a fost evaluat, în conformitate cu metodologia la această etapă, de o comisie numită de către Preasfințitul Părinte Episcop Petroniu și formată din: Preacucernicul Părinte Silviu Boha, inspector pentru catehizare parohială, doamna prof. Claudia Boha, inspector şcolar religie, Preacucernicul Părinte prof. Cosmin Porcar, coordonatorul Circumscripției catehetice Șimleu Silvaniei și director la Școala Gimnazială „Horea” Șimleu Silvaniei, Preacucernicul Părinte prof. Ciurbe Călin, profesor de religie la Colegiul Național „Silvania” Zalău, doamna prof. Taloș Floare, profesor limba și literatura română la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțui” Zalău, doamna prof. Brândușan Diana, profesor desen la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău și Ghiuruțan Ioan, elev al Liceului „Sfântul Nicolae” Zalău, președindele Consiliului Consultativ al Elevilor ca observator.
În urma jurizării rezultatele au fost următoarele:
A. Secțiunea literară:
1. Locul I: „Ultima speranță”, Chende Andreea, Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” Zalău, 97,33 p.
2. Locul II: „Cuvântul Tău să-l ascultăm”, Rus Alicia, Parohia Gâlgău Almașului, 88,16 p.
3. Locul III: „Preotul duhovnic”, Rad Maria, Parohia Halmăjd, 88,00 p.

B. Secțiunea artistică:
1. Locul I: Șceneta - „Școala – cu și fără reguli”, Grupul „Anghelos” Parohia Hida, 97,50 p.
2. Locul II: Desen „Botezul meu”, Oțet Natalia, Parohia Gâlgău Almașului, 93,50 p.
3. Locul III: Desen „Biserica din sufletu meu”, Silaghi Andreea, Parohia Cerîșa, 81,16 p.

C. Secțiunea multimedia:
1. Locul I: Interviu, Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” Zalău, 96,66 p.
2. Locul II: „Copilărie – bucurie și viață”, ppt. Parohia Nușfalău, 91,50 p
3. Locul III: Interviu, Parohia Șimișna, 81,66 p.

Câştigătorii Locului I vor reprezenta Episcopia Sălajului la Patriahie.

Inspector pentru catehizare parohială,
Pr. Silviu BohaProiect catehetic „Dar pascal”, Ediția a VI-a

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, sub coordonarea Preacucernicului Părinte Silviu Boha, inspector pentru catehizare parohială și sub îndrumarea Preacucernicului Părinte Daniel Blaj, coordonatorul Circumscripţiei catehetice Zalău, cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului, s-a desfăşurat a șasea ediţie a proiectului catehetic „Dar pascal”.
Acest proiect are ca scop menţinerea şi transmiterea obiceiurilor pascale şi formarea deprinderilor cu caracter social. Proiectul s-a finalizat în localitatea Lupoaia, filie a Parohiei Creaca, luni, 2 mai, în a doua zi de Paşti şi au participat copiii din localităţile Creaca, Lupoaia, Borza, Ciglean și Prodăneşti.
Programul a început prin săvârşirea slujbei Vecerniei. După cuvântul de învăţătură a urmat concertul de pricesne cu caracter pascal susţinut de grupele catehetice. De asemenea au fost intercalate şi o serie de poezii cu caracter pascal. În încheiere s-au derulat cele doua îndătinate concursuri: „Cel mai frumos ou” şi „Cel mai tare ou”.
La final copiii au fost răsplătiţi cu darurii oferite de Consiliul Parohial din Lupoaia.

Coordonatorul Circumscripţiei catehetice Zalău,
Pr. Daniel BlajProiect catehetic „Lumina lui Hristos luminează tuturor”, Ediția a IV-a

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Petroniu, sub coordonarea Preacucernicului Părinte Silviu Boha, Inspector pentru catehizare parohială şi a părintelui Călin Mateiu – coordonator al Circumscripției catehetice Valea Almaşului, în perioada lunilor Martie - Mai 2016 s-a derulat proiectul Lumina Lui Hristos luminează tuturor aflat la cea de-a patra ediţie. Ultima şi cea mai de seamă activitate s-a ţinut astăzi 04 Mai 2016 în biserica Sfinții Arhangheli din Ruginoasa.
Proiectul are ca scop sensibilizarea copiilor în spiritul păstrării valorilor creştine, a tradiţiilor culturale ale poporului român şi participarea afectivă la praznicele împărăteşti prin implicarea acestora în activităţi specifice sărbătorilor. Un alt scop al proiectului este intensificarea relaţiilor de parteneriat dintre şcoală şi parohie astfel încât parteneri ai proiectului au fost: parohiile de pe raza circumscripţiei catehetice Valea Almaşului: Ruginoasa, Tămaşa, Hida, Zimbor, Sîncraiu Almaşului, Cuzăplac, Almaşu, Gălăşeni, Fildu de mijloc precum şi şcolile: Liceul Tehnologic Liviu Rebreanu Hida, Şcoala Gimnazială Zimbor, Şcoala Gimnazială Cuzăplac, Şcoala Gimnazială Almaşu, Şcoala Gimnazială Fildu de mijloc şi Centrul Social Multifuncţional din Hida. Există o colaborare fructuoasă și rodnică pentru proiectele catehetice de pe Valea Almașului cu Sfânta Mănăstire Strâmba prin Părintele Stareț Arhim. Grighentie.
Activităţile derulate în proiect au fost următoarele:
1. În perioada Postului Mare fiecare preot din parohiile partenere a susţinut câteva activităţi în şcoală în mijlocul copiilor (Importanţa Spovedaniei, Rolul preotului duhovnic în viaţa creştinului, Să cântăm Domnului, Desene cu scene religioase specifice Praznicului Paştilor,Picturi pe sticlă şi altele) împreună cu profesorul de Religie şi cu alte cadre didactice.
2. Încununarea acestor activităţi din proiect s-a făcut prin ultima şi cea mai de impact activitate a proiectului intitulată Lumina lui Hristos luminează tuturor. La acesată activitate au participat în jur de 120 de copii din parohiile de pe Valea Almaşului. Activitatea a fost prezentată de către Părintele Mateiu Călin Andrei şi a constat în slujba vecerniei oficiată de toţi preoţii parteneri proiectului, într-un recital de cântece şi poezii susţinut de către copiii din grupurile de catehizare a parohiilor şi şcolilor partenere proiectului şi o expoziţie de lucrări practice efectuate de copiii participanţi la activitate.
Ca de fiecare dată cu aceeaşi generozitate şi mărinimie ce caracterizează personalitatea Preacuviosului Părinte Stareţ Arhim. Grichentie Oţelea, cadourile pentru cei 120 de copii precum şi pentru toţi preoții și profesorii prezenţi în biserica din Ruginoasa au fost oferite din partea Mănăstirii Strâmba.
Tradiţionalul concurs de ciocnit ouă al proiectului nostru s-a ţinut şi de această dată câştigătoarea concursului fiind o fetiță din parohia Hida.
Preacucernicul Părinte Silviu Boha, Inspector pentru catehizare parohială, la începutul activiăţii a împărtășit mesajul Preasfințitului Părinte Episcop Petroniu subliniind importanța conlucrării dintre Școală și Biserică, iar în încheiere a înmânat diplome pentru preoții și cadrele didactice implicate în proiect.
Credem cu tărie că acest proiect este o reuşită tot mai mare de la un an la altul în care copiilor şi nouă celor mai mari deopotrivă ni se întăreşte credinţa şi convingerea apartenenţei fiecăruia dintre noi la marea familie a Bisericii lui Hristos stâlp şi temelie a adevărului.
Și de această dată s-a dovedit că într-adevăr Biserica și Școala, prin preoți și cadre didactice, sădesc în sufletele viitoarelor generații de creștini adevăratele valori eterne și principiile evanghelice ale Mântuitorului Hristos.

Pr. Călin Mateiu.Atelier de încondeiere a ouălor la Parohia Pogorârea Sfântului Duh din Zalău

În Parohia Pogorârea Sfântului Duh din Zalău s-a deschis în perioada 26-29 aprilie 2016 atelierul de încondeiere a ouălor de Paşti, condus de meşterul popular Ana Pop din localitate. Au fost predate celor 20 de copii care au participat la activităţi, atât vechi tehnici populare cât şi tehnici mai noi de pregătire a sărbătorilor pascale prin vopsirea ouălor, iar prin preoţii care litirghisesc în această parohie, copii au fost familiarizaţi cu simbolistica şi înţelesul acestor vechi tradiţii româneşti.

Rezultatul acestor activităţi va fi vizibil atât pentru părinţi cât şi pentru cei interesaţi în expoziţia care va avea loc în cea de a doua zi de Paşti.

Pr. Claudiu NechitaUrcuş spre Înviere

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, în perioada 25-28 aprilie 2016 au avut loc în municipiul Zalău şi oraşul Jibou ample acţiuni filantropice adresate unui număr de 75 de familii care se confruntă cu probleme cauzate de lipsurile materiale. Au fost, astfel, oferite, prin implicarea Centrului Eparhial şi a unor parohii din Zalău şi Jibou, pachete cu alimente de bază, necesare pregătirii mesei pascale şi, în acelaşi timp, pentru un număr de 20 de copii au fost cumpărate articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Nădăjduim că, prin aceste activităţi, atât cei implicaţi în ajutorarea semenilor cât şi cei care s-au bucurat de ajutorul oferit, au văzut în acest demers o treaptă a urcuşului lor spre Înviere.
Pr. Claudiu NechitaReprezentanții Episcopiei Sălajului premiați la Olimpiada națională de Religie

În perioada 18-22 aprilie 2016 s-a desfășurat în cetatea Timișoarei olipiada de religie, faza națională, unde s-au reunit 250 de elevi merituoși, însoțiti de 44 profesori și cei 25 de membri ai Comisiei Centrale de organizare și evaluare.
Județul nostru a fost reprezentat cu cinste de cei 6 elevi ai claselor VII-XII, Schinker Andreea Christina, clasa a VII-a, Crișan Alexandra, clasa aVIII-a, Sîrca Andreea, clasa a IX-a, Pașca Ștefana Maria, clasa a X-a, Repaș Andreea Denisa, clasa a XI-a, Sabou Florica Andreea, clasa a XII-a, inspector școlar de religie, profesor Claudia Boha și însoțitor, profesor Luminița Mandiuc.
Încă o dată s-a dovedit ca mărimea nu contează (precum David și Goliat), deoarece, deși provin dintr-un județ mic, cele 6 fete salăjene cu suflet mare au obținut un ,,10” din cele 4 acordate și 5 premii, astfel:
- premiul I la clasa a X-a, cu punctaj maxim, Pașca Stefana Maria, Colegiul Național ,,Silvania” Zalău, profesor coordonator Ciurbe Călin Radu;
- mențiune la clasa a XII-a, Sabou Florica Andreea, Colegiul Național ,,Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, profesor coordonator Mierea Alin;
- premiul special la clasa a VIII-a, Crișan Alexandra, Școala Gimnazială ,,Silvania” Șimleu Silvaniei, profesor coordonator Mandiuc Luminița;
- premiul special la clasa a VII-a, Schinker Andreea Christina, Școala Gimnazială ,,Gheorghe Lazăr” Zalău, profesor coordonator Beșe Alina Maria;
- premiul special la clasa a XI-a, Repaș Andreea Denisa, Colegiul Național ,,Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, profesor coordonator Mierea Alin.
Meritul a fost al caștigătorilor, dar și a profesorilor care i-au coordonat, al familiilor care i-au susținut și încurajat, a conducerii școlilor si Inspectoratului Școlar Sălaj care i-au sprijinit.
De aceea, noi cei din mica, dar inimoasa echipă a Sălajului le mulțumim tuturor celor menționati mai sus, cât și organizatorilor de la Timișoara, Inspectoratului Școlar Timiș, Înaltpreasfințitului Ioan, Mitropolitul Banatului, care au organizat până la ultimul detaliu această olimpiadă, întărind încă o dată sintagma ,,că Banatu-i fruncea”, dar nu în ultimul rând inspectorului nostru de religie, profesor Claudia Boha care ne-a îndrumat și calăuzit pașii, am putea spune ,,ca o mamă” în ,,orașul revoluției” de pe Bega.
A fost o experiență unică ca și activitate școlară, cât și spirituală, deoarece copiii participanți au reprezentat toate județele țării ,,iar împreună nu au bătut 41 de inimi, ci una singură”.
Olimpiada de religie reprezintă ,,Olimpiada credinței românești închinată lui Dumnezeu” așa cum spunea Înaltpreasfințitul Ioan: ,, Dragi elevi, voi reprezentați aripile neamului nostru românesc. Voi ridicați această țară spre cer. Celelalte discipline au și ele rolul lor bine definit în societate, însă voi, prin credință, prin iubire de țară, de Biserica lui Hristos și de semeni, sunteți aripile credinței românești. În funcție de credința noastră depinde cât de mult vom ridica această țară la porțile cerului”, iar ,,aripile” Sălajului au apropiat mai mult România de porțile cerului.
Profesor Luminița MandiucBucuria reîntâlnirii

Săptămâna pe care am petrecut-o la Timișoara cu ocazia olimpiadei naționale de religie, a fost una cu multe emoții, bucurii. Această săptămână mi-a oferit șansa să-L cunosc mai mult pe Tatăl din Ceruri, L- am simțit în fiecare clipă lângă mine. Am legat noi prietenii, am vizitat multe locuri ale Timișoarei în care am regăsit tradiția neamului românesc. Oamenii au fost calzi, primitori și mereu cu zâmbetul pe buze. Sper, cu ajutorul Părintelui Ceresc, să ajung din nou la olimpiada națională de religie.

Crișan Alexandra, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială ,,Silvania” Șimleu SilvanieiFericire

Fericirea… Ce reprezintă această fericire? ,,Cine cugetă la Cuvântul Domnului găsește fericirea și cine se încrede în Domnul este fericit” (Pilde 16, 17).
Noi am găsit-o în aceste zile, în frumosul oraș Timișoara, cu ocazia olimpiadei de religie care s-a desfășurat acolo. Fericirea am întâlnit-o încă din momentul intrării în
oraș, fiind întâmpinați de gazde cu brațele deschise, dornice să ne ofere din dragostea
și căldura lor.
Ghidul județului nostru a fost doamna Cuteanu Nicoleta, care alături de
doamna profesoară însoțitoare Luminița Mandiuc, au făcut ca experiența trăită acolo să
fie una de neuitat și le mulțumesc în mod special. În prima zi a avut loc deschiderea
oficială a olimpiadei, care s-a desfăsurat la Catedrala Mitropolitană din Timișoara. Am
rămas impresionată în mod special de arhitectura acestui lăcaș sfânt, care îți atrage
privirile din primul moment. În următoarea zi a avut loc proba scrisa. Intrată în sala de
concurs, emoțiile puneau stăpânire pe mine, deși încercam sa fiu calmă. În momentul în
care am văzut subiectele am rămas puțin încremenită, fiindcă nu mă așteptam la acele
cerințe. Timpul s-a scurs foarte repede, iar dupa 3 ore am ieșit afară unde eram
așteptată de celelalte colege și de doamna profesoară. Zilele de marți și miercuri au fost
minunate, deoarece am vizitat orașul și împrejurimile. Am fost atrasă de superbele
lalele, care erau prezente în fiecare parc și care ne accentuau starea de fericire. În
dimineața zilei de joi am aflat rezultatele, iar după-amiaza am continuat cu vizitarea
muzeelor. Vineri s-a desfășurat festivitatea de premiere a olimpiadei.
În urma acestei experiențe unice, am realizat că religia este una dintre cele mai
importante materii, sau poate cea mai importantă, reprezentând pentru mulți singurul
mod de cunoaștere a lui Dumnezeu. Pot spune că sunt mândră pentru că particip la o
astfel de olimpiadă, fiind un mod prin care ne arătăm dragostea față de Tatăl și prin
care răspândim lumii intregi precum niște apostoli Cuvântul Lui: ,,Pentru că de la El și
prin El și întru El sunt toate. A Lui să fie mărirea în veci. Amin!” (Romani 11, 36). Urmând spusele Înaltpresfințitului: ,,Să luptăm pentru credința noastră, deoarece suntem
generația care trebuie să apere această Gradină a Maicii Domnului și care trebuie să
aprindă țara”.

Pașca Stefana-Maria, clasa a X-a, Colegiul Național “Silvania”, ZalauOrașul de pe Bega

Pentru început, aș vrea să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate! Fără ajutorul Său nu aș fi ajuns până aici si n-aș fi avut oportunitatea să întâlnesc asemenea oameni minunați.
În cadrul olimpiadei de religie am învățat că nu conteaza unde te afli, ci pe cine ai alături. Timișoara este un oraș superb, cel mai frumos din câte am vizitat, însă nu m-aș fi putut bucura de el dacă n-aș fi avut lângă mine colegele din celelalte clase și pe doamna profesoară care ne-a însoțit.
Chiar dacă lumea este plină de oameni răi, printre aceștia se găsesc și oameni buni, iar eu tind să cred că Dumnezeu mi i-a scos în cale doar pe cei buni, căci fiecare persoană cu care am avut ocazia să vorbesc dădea dovadă de o mare dragoste față de ,,aproapele”.
Am putea spune că olimpiada de religie este o minune pe pământ. Într-o lume în care toți și toate sunt în dezbinare, încă se mai găsesc copii, care din dragostea față de Dumnezeu, Îi urmează calea, făcându-l pe Iisus locuitor al sufletelor lor.
În încheiere, voi folosi cuvintele Înaltpreasfințitului Banatului: ,,Dacă olimpiada de religie n-ar exista, Dumnezeu ar fi mai sărac."

Repaș Andreea, clasa a XI-a, Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei


Olimpiada de Religie - cărare spre rai
„Viața este duelul lui Dumnezeu cu diavolul , iar câmpul de bătălie sunt eu” afirma marele poet rus, Dostoievski. Întreaga viață a omului este o continuă luptă împotriva patimilor și neputințelor, o luptă care are ca scop dobândirea virtuților și a adevăratelor valori spirituale. În cadrul olimpiadei de religie am avut ocazia să-L cunosc mai bine pe Dumnezeu, să înțeleg faptul că ,,Dumnezeu voiește ca tot omul să se mântuiască și la cunoștința adevărului să ajungă." ( II Tim 2,4 ).
Săptămâna petrecută la Timișoara a înglobat o multitudine de activități în urma cărora am descoperit frumusețea, blândețea, veselia locului și a oamenilor de acolo.
Olimpiada de religie a fost cea mai frumoasă experiență pe care am petrecut-o în anii de liceu, o experiență în urma căreia rămân cu o mulțime de gânduri de bucurie, de liniște și speranță că poporul român nu va renunța niciodată la adevărata credință în Dumnezeu.

Sabou Florica Andrea, clasa a XII-a, Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu SilvanieiUn oraș minunat

Când am ajuns la Timișoara eram foarte speriată. Credeam că nu îmi va plăcea deloc acest loc, că nu mă voi înțelege cu nimeni și nu știam ce să fac. Dar după puțin timp acel loc a devenit unul extraordinar și a fost cea mai frumoasă vacanță a mea.
În primul rând sunt fericită că mi-am făcut prieteni noi cu care sper că voi ține legătura. Am văzut o mulțime de lucruri interesante. Timișoara este un oraș minunat. Cei care ne-au primit au făcut tot posibilul ca noi să petrecem câteva zile minunate în acest loc.

Schinker Andreea, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazar” ZalăuFestivalul de pricesne „Aproape de cer”, Ediția a III-a

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Petroniu Episcopul Sălajului, joi 21 aprilie 2016, la Catedrala „Înălţarea Domnului" din municipiul Zalău, s-a desfăşurat Ediţia a III-a a Festivalului de pricesne „Aproape de cer”.
Festivalul a fost organizat de Sectorul cultural și Biroul de catehizare al Episcopiei Sălajului în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” din municipiul Zalău.
Au participat peste 300 de copii însoțiți de doamnele învățătoare și profesorii de religie. Aceștia au încântat prin frumuseţea, curăţia şi gingăşia lor.
La final grupurile de copii au fost premiaţi de către Episcopia Sălajului cu diplome, icoane și CD. Festivalul a făcut parte din acţiunile organizate în cadrul parteneriatului dintre Episcopia Sălajului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj în cadrul programului „Săptămâna altfel”.

Inspector pentru catehizare parohială,
Pr. Silviu BohaRezultatele Concursului național de creație „Biserica și Școala din sufletul meu” la Protopopiatul Jibou

La Protopopiatul Jibou concursul a fost evaluat, în conformitate cu metodologia la această etapă, de o comisie formată din Preacucernicul Părinte Protopop al Jiboului Dan Dregan, Preacucernicii Părinţi Radu Barbor și Claudiu Popiț coordonatori ai Circumscripţiilor Catehetice Cehu Silvaniei și Nușfalău și Preacucernicul Părinte prof. Călin Ciurbe, iar rezultatele sunt următoarele:
rezultatele sunt următoarele:
A. Secțiunea literară:
Locul I: „Cuvântul Tău să-l ascultăm”, Rus Alicia, Parohia Gâlgău Almașului.
Locul II: „Un viitor alături dfe Dumnezeu”, Bande Maria, Parohia Rus.
Locul III: „Preotul duhovnic”, Ardelean Răzvan, Parohia Jibou I.
B. Secțiunea artistică:
Locul I: Desen - Oțet Sofia, Parohia Gâlgău Almașului.
Locul II: Desen – Pah Gabriela, Parohia Jibou I.
Locul III: Desen – Chiorean Adrian, Parohia Rus.
C. Secțiunea multimedia:
Locul I: Parohia Șimișna.
Locul II: Parohia Jibou I.
Locul III: Parohia Gâlgău Almașului.
Câştigătorii Locului I s-au calificat la faza pe episcopie.

Inspector pentru catehizare parohială,
Pr. Silviu BohaRezultatele Concursului național de creație „Biserica și Școala din sufletul meu” la Protopopiatul Șimleu Silvaniei

La Protopopiatul Șimleu Silvaniei concursul a fost evaluat, în conformitate cu metodologia la această etapă, de o comisie formată din Preacucernicul Părinte Protopop al Șimleului Dan Haiduc, Preacucernicii Părinţi Daniel Blaj și Alexandru Bande, coordonatori ai Circumscripţiilor Catehetice Zalău și Ileanda și domnul profesor Ioan Ciocmărean, iar rezultatele sunt următoarele:
A. Secțiunea literară:
Locul I: „Preotul duhovnic”, Rad Maria, Parohia Halmăjd.
Locul II: „Poveste despre viitorul meu”, Băbțan Mădălina, Parohia Chiejd.
Locul III: „Rugăciune pentru elevi și profesori”, Panc Alex, Parohia „Sfânta Parascheva” Șimleu Silvaniei.
B. Secțiunea artistică:
Locul I: Desen –Silaghi Andreea, Parohia Cerîșa.
Locul II: Fotografie – Derșidan Andrada, Parohia Câmpia Sălaj.
Locul III: Desen – Zaha Denisa, Parohia Chiejd.
C. Secțiunea multimedia:
Locul I: Parohia Nușfalău.
Locul II: Parohia Sîg.
Locul III: Parohia Chiejd.
Câştigătorii Locului I s-au calificat la faza pe episcopie.

Inspector pentru catehizare parohială,
Pr. Silviu Boha
www.youtube.com/channel/UCEYWHprNFWapMl2L5rAAclg patriarhia.ro episcopiasalajului.ro/index.php?idmenu=162&vanzari=162 episcopiasalajului.ro/index.php?idmenu=156&vanzari=156 basilica.ro